Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den viktigste forutsetningen for å lykkes med digital transformasjon, er å forstå at digitalisering først og fremst handler om prosesser, ikke om teknologi. Teknologien er bare verktøyet som brukes for å forbedre prosessene, Ståle Lindblad. Foto: Luis Benito / Unsplash

Gjør deg klar for en suksessfull digital transformasjon

Ledelse

Hvordan påvirker digital transformasjon bedriftene? Og hva blir den nye lederrollen i det hele? LederNytt har pratet med både Tarjei Alvær Heggernes og Ståle Lindblad om de store digitale endringene og hva de ser for seg for fremtiden.

Ulike tiltak var ikke alltid vurdert ut fra effekt eller forholdsmessighet, ifølge Koronakommisjonens rapport. Slik er det med kriser. En har ikke mulighet til å studere sammenhengen mellom tiltak og effekt nøye, noe det kan virke som om kommisjonen har glemt, skriver SNF-forsker Synnøve Nesse i DN.

Må bli mye bedre kriseledere

Ledelse

Synnøve Nesse er ekspert på kriseledelse. Hun forsker nå på håndteringen av Covid 19. – Det er særlig fem punkter norske ledere på være oppmerksomme på.

Det er viktig å skape team der ansatte med ulike funksjoner jobber side om side, skriver Harshvendra Soin, global HR-direktør i Tech Mahindra. Foto: fauxels / Pexels

HR er nøkkelen til å lykkes med digitale transformasjoner

Samfunns- og tjenesteutvikling

De siste årene har digital transformasjon vært et av regjeringens prioriterte områder, og digital transformasjon har satt norske bedrifter i front når det gjelder å ta i bruk nye teknologier og å benytte dem til å nå organisatoriske mål. Den norske veien til digitalisering har så langt vært ujevn, men totalt sett relativt vellykket.