Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fra det 8. og siste rådet: Når HRs mandat, tjenesteportefølje, ansvar og/eller prosesser ikke er tydelig beskrevet eller forstått, blir grensesnittet mellom ledere og HR uklart. Dette medfører dobbeltarbeid eller at oppgaver faller mellom to stoler. Illustrasjon: Laget med DALL·E

Åtte råd for å lykkes med HR

Ledelse

Når mennesker blir en knappere ressurs, blir HR stadig viktigere. I HR-undersøkelsen (2022) rapporterte hele 70 prosent at HR-leder har en plass i toppledelsen. HR-transformasjon er virkemiddelet for å realisere den nye rollen.
Klipp fra videoen Ny som leder

Nytt digitalt kurs for kommunale ledere

Ledelse

Kommunesektoren må både rekruttere og beholde gode ledere for å møte utfordringene som sektoren står overfor. KS har nå laget et digitalt kurs til nye ledere i kommuner og fylkeskommuner. Kurset kan gjennomføres på kun en time.
– Hvis man gjør et dårlig førsteinntrykk, så er det ikke sånn at løpet nødvendigvis er kjørt. Men da krever det mye mer, for da må du bygge opp igjen inntrykket over tid. Det er mye lettere å bruke energi på å skape et heidundrende godt førsteinntrykk, sier Jens Hartvik Quanvik. Foto: cottonbro studio / Pexels

Kunsten å skape et godt førsteinntrykk

Innovasjon og digitalisering

Måten vi kommuniserer på er en vesentlig del av det å skape et godt førsteinntrykk, både for personer og bedrifter. Mange salg kan gå tapt ved at det slurves med kommunikasjonen. Heldigvis kan det gjøres noe med, ifølge salgsguru Jens Hartvik Quanvik.

Annonse

 

Annonse