Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Noen behandlere ga pasienter i oppgave å lese i egen journal og reflektere rundt det som var dokumentert. Det kunne ofte være utgangspunkt for neste samtale mellom de to. Foto: cottonbro studio / Pexels

Psykisk syke og innsyn i egen pasientjournal

Samfunns- og tjenesteutvikling

Innsyn i egen journal er nå en innarbeidet del av tjenestetilbudet i psykisk helsevern. Men noen situasjoner kan være problematiske.
– Jeg har forståelse for at det kan utløse frustrasjon. Samtidig kan det se ut til at noe er basert på misforståelser, skriver statssekretær Gunn Karin Gjul i dette innlegget. Her på besøk hos Arkivverket i 2022. Foto: Marianne Gjessing

Kontroll og smidighet i bruk av offentlige penger

− Statens prosjektmodell er basert på PRINCE2-metodikken og kan fint kombineres med smidig utviklingsmetodikk, skriver Gunn Karin Gjul, statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet, i dette debattinnlegget på digi.no.

Digitalt utenforskap er i ferd med å bli et stort samfunnsproblem. Derfor trenger vi digitale fullmaktsløsninger, mener Frode Danielsen. Foto: Digitaliseringsdirektoratet

Vi kan løse floken for ikke-digitale

Digital inkludering

Historien til Johannes Joner og rapporten fra Forbrukerrådet, som begge har vært omtalt i NRKs kanaler den siste tiden, viser omfanget av utfordringene med digitalt utenforskap. Med digitale fullmaktsløsninger kan vi løse noen av flokene for den enkelte. I tillegg vil det gi milliardgevinst for samfunnet.
Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet.

Forbrukerutenforskapet

Digital inkludering

Når du ikke får kjøpt billett, verken kontant, med kort, eller med busselskapets app, er ikke utestengelsen bare digital, den er total, skriver direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet i en kronikk.

Tilbudene må etableres på grunnlag av kunnskap om målgruppene og deres behov. Foto: TheStandingDesk / Unsplash

Digital inkludering i praksis

Digital inkludering

Det er publisert mye om digitalt utenforskap de siste årene. Denne artikkelen handler først og fremst om hva som skal til for å inkludere flest mulig i det digitale fellesskapet.