Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vi skulle undersøke hvordan Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet kan være med og bidra til det grønne skiftet for virksomheter. Foto: Fra presentasjon av Bærekraftsportalen

Sommercampen lagde Bærekraftsportalen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Kan Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet bidra til å skape et grønnere næringsliv? Det var oppgaven vi skulle løse i sommer. Svaret ble en egen portal for bærekraftsdata.
- Mange av oss som jobber med personvern og informasjonssikkerhet gleder oss til sikkerhetsmåneden, som i år har digital hverdag som tema, sier avdelingsdirektør for teknologi, analyse og sikkerhet, Veronica Jarnskjold Buer i Datatilsynet. Illustrasjonsbilde fra: cybersecuritymonth.eu

Sikkerhetsmåneden 2022: Sammen for en trygg digital hverdag

Samfunns- og tjenesteutvikling

Sikkerhetsmåneden er en del av EUs informasjonssikkerhetsorgan ENISAs årlige europeiske sikkerhetsmåned. Årets tema for sikkerhetsmåneden vil være "Sammen for en trygg digital hverdag", med fokus på løsepengeangrep og phishing.

Kristin Skeide Fuglerud, Malin Rygg

uubloggen: Åtte på gata om digitalt utanforskap - Kristin Skeide Fuglerud

Samfunns- og tjenesteutvikling

På Arendalsveka tok eg ein prat med mange gode folk om digitalt utenforskap, skriver Malin Rygg, direktør i Tilsynet for universell utforming av ikt. Og vi deler videointervjua her på bloggen, og i dag deler vi praten med sjefsforskar Kristin Skeide Fuglerud i Norsk Regnesentral.
Illustrasjonsfoto: Torbjørn Vinje

– Nå er vi snart klare til å rulle ut Kobo!

Samfunns- og tjenesteutvikling

Et digitalt system for kommunale boliger blir snart tilgjengelig for alle landets kommuner. Kobo heter systemet som Husbanken og KS utvikler i samarbeid med en rekke kommuner. Målet er at alle kommuner som vil skal få koble seg på i løpet av 2023.