Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I slutten av juni skal koronasertifikatet være klart i tråd med alle EU-krav. Koronasertifikater inngår i et europeisk samarbeid for å bidra til en trygg gjenåpning av Europa. Bruken av sertifikatene vil reguleres av nasjonale myndigheter i de ulike landene. Foto: Torbjørn Vinje

Koronasertifikat - bruken er ikke avklart

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronasertifikatet skal dokumentere vaksinestatus, negativt testresultat og om du har gjennomgått covid-19. Foreløpig kan du kun se vaksinasjonsstatus og negative testresultat.

Fornøyde deltakere på kurset «Digital borger» i Stavanger. Foto: Flyktningtjenesten, Stavanger kommune

Digital kompetanse for minoritetsspråklige i Stavanger kommune

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hvordan gi opplæring i digital kompetanse til en gruppe som både består av de som aldri har brukt en datamaskin og de som har lang utdanning fra hjemlandet? Nok tid, repetisjon og tilpasset opplæring er viktige stikkord for datakursene «Digital borger».
– Fra å være et litt sært forskningsfelt, har det vært en rivende utvikling innenfor språkteknologien de siste årene, sier professor Lilja Øvrelid, Universitetet i Oslo. Illustrasjonsbilde: Utdrag fra Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug

Nå kan maskinene tolke hva du føler og mener

Innovasjon og digitalisering

Språket i norske tekster har vært et hinder for kunstig intelligens. Nå har forskere kommet over kneika – og norske massemedier vil være med.