Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ved å anerkjenne gode forsøk og gode prestasjoner – og benytte bestemors lov (å ta folk på fersken i å gjøre gode ting) – vil din kollega motiveres til prøve mer, skriver artikkelforfatteren. Foto: SHVETS production / Pexels

Kos på jobben?

Ledelse

Vi har alle et ansvar for å utvise velvilje. Være medarbeider, ikke motarbeider. En kultur med vennlig friksjon og konstruktive tilbakemeldinger er ønskelig, skriver Rune Semundseth i Dagens Perspektiv.
Stavanger sett fra luften. Foto: Håvard Hanasand

Språknøytral kommune i språkbalanse

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Eit kjenneteikn på språkarbeidet vårt er at det er godt forankra i toppleiinga og i politiske vedtak, seier Unni Berland, prosjektleiar for språkarbeidet i Stavanger kommune. Stavanger er ein språknøytral kommune som jobbar aktivt for å få til ein god balanse mellom bokmål og nynorsk.

Illustrasjonsfoto: Christina Morillo / Pexels

«Å møte følelser med følelser» - Empatisk kommunikasjon i NAV Kontaktsenter

Samfunns- og tjenesteutvikling

NAV Kontaktsenter (NKS) håndterer årlig millioner av brukermøter i ulike kanaler. Hit ringer brukere for å få informasjon og veiledning. Samtalen med NKS vil ofte være første kontakt med NAV, og mange av de som ringer står i en vanskelig situasjon. Dermed kan samtalene være emosjonelle. NKS startet med empatisk kommunikasjon for å håndtere slike samtaler, som en form for «egenomsorg» for veilederne. Grunnprinsippet i empatisk kommunikasjon er å håndtere følelser før man håndterer sak.

Vidar Lynghammar har tjue års erfaring med klarspråksarbeid i offentlig sektor. Foto: NTB / Thomas Brun

Nytt kurs 5. desember: Hvordan kommuniserer vi treffsikkert i muntlige tekster?

Klart språk

Forum for offentlig service har kjørt innføringskurs i klarspråk fire ganger i 2023, og tar nå et steg videre med kurset «Hvordan kommuniserer vi treffsikkert i muntlige tekster?». Vi ser det som viktig med et slikt tilbud siden mye av kommunikasjonen med innbyggerne skjer via chat, e-post og sosiale medier.

Annonse