Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tilgjengelighetserklæringen1000

uubloggen: Kor grundig skal eg vere?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Tilgjengelegheitserklæringa skal oppdaterast jamleg, og minimum årleg. Kva betyr dette for kor grundig du må vere i testinga av nettstaden?
Erna Solberg under Abelias HR-konferanse for 2023: Ressursbølgen. Foto: Abelia

– Vi må bruke seniorene!

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Den desidert største utfordringen for samfunnet vårt er mangelen på kompetanse og arbeidskraft. Det er kunnskap vi skal leve av etter oljen. Norge skal ikke konkurrere om å være billigst, men konkurrere om å være dyktigst.
Mann på talerstol med ryggen til snakker til en forsamling

Uubloggen: Opptak av kommunestyremøte

Inkludering

Det har skjedd ein stille digital revolusjon i folkevalde organ. Frå saker på papir til digitale sakspapir og strøyming av lange møter. Kva gjer du når du skal tekste desse møta?

Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, innleder på spor H: Digital inkludering for alle. Foto: Trygve Tollefsen

Ni dager til åpning av Service- og tjenestekonferansen 2023

X Meeting Point, 18.-20.10

- Nå braker det løs igjen snart, Torbjørn. - Ni dager til åpning! Er alt i rute? - Ja, jeg kjenner "lukta av sagmugg", smiler Torbjørn Vinje, programansvarlig og daglig leder for FOS. - Jeg har holdt tak i denne konferansen siden 2007, og selv om jeg er en gammel "sirkushest" kribler det likevel i magen.

- Løsningen er enkel, skriver Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS. - Men den må prioriteres. Av alle som lager digitale løsninger. Av hele offentlig sektor. I dag. Norge kan ikke leve med et digitalt klasseskille. Foto: picjumbo.com

Tilskudd til økt digital deltakelse og kompetanse i 2024

Digital inkludering

Kommunal- og distriktsdepartementet lyser ut engangsstøtte på til sammen 5,85 millioner kroner til kommuner som vil samarbeide om å opprette og videreutvikle et lavterskel veiledningstilbud innen grunnleggende digital kompetanse til innbyggerne, med sikte på å etablere det som et langsiktig tilbud. Støtten forutsetter derfor egen finansiering utover engangsstøtten, slik at tilbudet kan bli varig ut fra behovene i kommunen(e).

Annonse