Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Blant HR-lederne oppgir 57 prosent at de forventer at bruk av hjemmekontor vil øke noe, mens 33 prosent svarte at de tror det vil øke mye. Foto: Paige Cody / Unsplash

HR-ledere forventer mer hjemmekontor i staten

Samfunns- og tjenesteutvikling

82 prosent av HR-lederne i staten ønsker å gi medarbeiderne større muligheter for å jobbe hjemmefra etter pandemien. Det viser ferske tall fra Arbeidsgiverbarometeret.

Nå oppfordrer Brønnøysundregistrene hele bank- og finansnæringen til å ta i bruk den nye løsningen, og dermed utnytte gevinstpotensialet for digital innsending. Foto: Neil Soni / Unsplash

Nå kan du signere med mobilen

Innovasjon og digitalisering

Pantedokumenter som skal tinglyses i Løsøreregisteret kan nå signeres ved bruk av BankID på mobil. Brønnøysundregistrene imøtekommer dermed en sterkt økende etterspørsel og tar et nytt steg for å nå målet om 100 prosent digital innsending.
Kjetil G. Lundemoen og Vibeke Hillestrøm fra ledelsen i utdannings- og barnehageetaten i Modum kommune.

Slik har de redusert sykefraværet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Modum kommune styrker arbeidsmiljøet med alle på jobb. – Målet med "Alle på plass" er kort og godt å få alle medarbeiderne i Undervisningsetaten i Modum kommune til å være på jobb hver dag.
Fra veiledningsvideoen om medfinansieringsordningen.

Digitalisering: Søknad om medfinansiering innen 02.08

Innovasjon og digitalisering

Det blir i statsbudsjettet kvart år løyvd midlar til medfinansiering av nye digitaliseringstiltak. Fordi Digitaliseringsdirektoratet ikkje brukte heile potten i søknadsrunden i januar, blir det eit nytt høve til å søke med frist 2. august 2021.
Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet (SP). Foto: SP

Statlige servicekontor i alle kommuner - er det en god idé?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Forum for offentlig service er politisk nøytrale, men når politiske partier mener noe spesifikt om offentlige tjenester og organisering, så følger vi interessert med. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum var gjest i Politisk kvarter på NRK radio 04.06, og ett av temaene var partiets forslag om å opprette statlige servicekontor i alle kommuner.