Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dick Ekeroth

Nytt nettkurs 05.03: Slik blir du trygg i forvaltning av alkoholloven!

Vi møtes på Teams

Den 5. mars tilbyr vi for første gang et dagskurs i forvaltning av alkoholloven. Dette er et samarbeid mellom Forum for offentlig service og Kommunalt alkoholfaglig saksbehandlerforum (KAS). Vi har tatt en liten prat med Dick Ekeroth, som er en av kursholderne og styreleder i kommunalt alkoholfaglig saksbehandlerforum.

Hanne Harlem

Ny veileder fra Sivilombudet om sakskostnader

Samfunns- og tjenesteutvikling

Sivilombudet har gjennom de siste årene mottatt mange klager som gjelder utgifter til å få endret et vedtak. Hvis man har hatt utgifter til advokat for å få et vedtak endret, kan man ha rett til å få utgifter (sakskostnader) dekket fra forvaltningen. Her skjer det likevel en del feil.
Illustrasjonsfoto: Pixabay

Personverntrendene du bør kjenne til

Samfunns- og tjenesteutvikling

Barn, biler og betaling preget det innholdsrike personvernåret 2023, og 2024 blir nok et spennende år for personvernet. Teknologirådet oppsummerer noen av de viktigste sakene!

organisk materiale i blått og gult vokser ut av rutenettet

Delt syn på generativ kunstig intelligens

Innovasjon og digitalisering

En ny undersøkelse om nordmenns bruk og holdninger til generativ kunstig intelligens viser at vi er delt og usikre på nytten og konsekvensene av denne nye teknologien. Men én ting er de fleste enige om: kunstig intelligens utfordrer personvernet.

Annonse