Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
De fleste digitale oppgaver krever mange ulike ferdigheter. Det hjelper lite at du er proff på bruk av digital ID og e-post hvis oppgaven også krever at du skal overføre filer fra en enhet til en annen – og det er noe du ikke mestrer. Illustrasjonfoto: Fra rapporten Befolkningens digitale kompetanse og deltakelse

Er du innafor eller utafor?

Digital inkludering

Digitaliseringen bidrar uten tvil til effektivisering, underholdning og sosialisering for de aller fleste. Men hvordan påvirker det de som av ulike årsaker står utenfor det digitale fellesskapet?

Digitaliseringsrådet vender blikket mot framtiden. Noen trender vil påvirke offentlig sektor sterkt i tiden som kommer. Hva kan disse trendene bety for ledere som ønsker fornyelse og mer samarbeid? Illustrasjon: Utsnitt fra rapporten

Digitaliseringsrådet har lansert årets erfaringsrapport

Innovasjon og digitalisering

- Vi i Digitaliseringsrådet ser at offentlig sektor må samarbeide bedre. Vi ønsker at offentlig sektor skal lykkes med sine høye ambisjoner på vegne av samfunnet, sier leder Svein Kristensen om årets erfaringsrapport "Samarbeid - fra ord til handling!".

Regjeringen har lagt frem en skryteliste av nye digitaliseringstiltak, men tiltakene har liten eller ingen relevans for de utfordringene offentlig sektor står overfor, skriver Arild Haraldsen. Illustrasjonbilde: Johan Nygaardsvolds plass kan se slik ut i det nye regjeringskvartalet (Statsbygg / Team Urbis)

Regjeringen innfører hvileskjær i digitaliseringen

Innovasjon og digitalisering

Regjeringens retorikk om satsing på digitalisering faller igjennom i møtet med virkeligheten, skriver Arild Haraldsen i Computerworld. Og mener det gir stor fallhøyde.