Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune mottok klarspråksprisen på vegne av kommunen. Foto: Klipp fra direkte strømming.

Bergen kommune: Starter opp arbeidet med språkpolitisk plan

Samfunns- og tjenesteutvikling

Språkpolitisk plan skal bli ein ny temaplan som skal sjå på språkpolitikken til kommunen i stort og følgje opp føresegnene i den nye språklova. Planen skal òg avløyse planen "Kåra for nynorsk i Bergen. Tiltak" som går ut i 2021.

Hans Christian Holte, direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet // NAV. Foto: NAV

Digitale klarspråkstreff og -kurs våren 2021: Hans Christian Holte kommer 11.06!

Samfunns- og tjenesteutvikling

KS samarbeider med Språkrådet og Digitaliseringsdirektoratet om digitale klarspråkstreff. Våren og høsten 2021 tilbys kortere digitale klarspråkskurs. Du velger selv hvor mange kursmoduler du ønsker å delta på, og hvert kurs varer i to timer. Kursmodulene er organisert slik at du får en oppgave både før og etter kurset.

Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune mottok klarspråksprisen på vegne av kommunen. Foto: Klipp fra direkte strømming.

Klarspråkprisene til Bergen kommune og Arbeidstilsynet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets klarspråkspris for kommuner og fylkeskommuner gikk til Bergen kommune. Juryen trakk fram kommunens systematiske brukerinvolvering og tekstarbeid i sin begrunnelse. Vi gratulerer Eva Hille, kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune, og styremedlem i Forum for offentlig service. 

Skjermbilde 2020-09-24 kl

Klart språk – kurs og samlinger i høst

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronasituasjonen har vist hvor viktig god kommunikasjon og klart språk er for å skape tillit og forståelse i en krisesituasjon. Kravet om klart språk har også kommet inn i den nye språkloven og i forslaget til ny forvaltningslov. Hvordan kan din (fylkes)kommune få fart på språkarbeidet? KS har mange tilbud for deg som vil lære mer om klart språk i høst!

Språkrådet gir råd om hva som fungerer best for norske språkbrukere, og hvilke lovkrav som må oppfylles, og Språkrådet hjelper offentlige virksomheter med å utvikle smarte språkteknologiske løsninger. Artikkel av Steffen Sutorius, direktør i Di

Lytt til språkråd – del språkdata

Samfunns- og tjenesteutvikling

Tjenester i offentlig sektor har mye å tjene på å bruke språkteknologi aktivt, men da må teknologien lære seg godt norsk. Sju av ti offentlige virksomheter bruker språkteknologiske løsninger. De mener at språkteknologien effektiviserer og forbedrer tjenestene de tilbyr. Halvparten av virksomhetene melder at de trenger bedre råd om språkteknologi. Likevel har bare fem prosent av dem rådført seg med Språkrådet. Det viser en fersk undersøkelse som Ipsos har gjennomført for Digitaliseringsdirektoratet og Språkrådet.