Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
— En historie har en innledning, en midte og en slutt. Og gjerne den berømte røde tråden, sier Kristine Dahl i firmaet Klar tale. Foto: Lisa Fotios / Pexels

Kunsten å skrive for folks ører

Ledelse

Å skrive en tale er ikke det samme som å skrive en kronikk, eller å dele et notat i tre og slenge på «Kjære alle sammen!»

På godt NAVsk

På godt NAVsk: Fattigdommens språk - NAV i møte med fattige

Klart språk

Lytt til nye episoder fra språkpodkasten På godt NAVsk. Den nyeste med temaet: Fattigdommens språk - NAV i møte med fattige. Podkasten er nyttig for ansatte i NAV, men også i andre deler av offentlig sektor. Noen av ordene er i vanlig bruk, og temaene utfordrer vaner og uvaner innen byråkratisk språkbruk.

Gjennom å kombinere klarspråk med tjenestedesign er målet med veilederen å styrke samspillet mellom de to kompetansene, og på den måten forbedre hele utviklingsprosessen av digitale tjenester. Illustrasjon: Fra veilederen.

Ny veileder om klart språk i utvikling av digitale tjenester

Digital inkludering

Digdirs nye veileder er en samling råd og aktiviteter med klart språk for å støtte utvikling av digitale tjenester. - Det tverrfaglige samspillet mellom klart språk, universell utforming og tjenestedesign er en viktig suksessfaktor for digital inkludering når mer sammenhengende, brukerorienterte og effektive digitale tjenester utvikles, sier Steffen Sutorius, direktør i Digdir.