Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Åse Wetås i blå jakke, smiler, ser på en annen person, lysbilde i bakgrunnen som omhandler språkloven.

Språkteknologi: Nøkkelen til sterkere kundetillit

Kommunikasjon og klart språk

I en verden der teknologi stadig endrer måten vi kommuniserer på, står språkteknologi i frontlinjen for å forme fremtidens kundekontakt. Åse Wetås, direktør i Språkrådet, gir oss innsikt i hvordan innovative språkløsninger ikke bare forenkler interaksjonen mellom bedrifter og kunder, men også spiller en kritisk rolle i byggingen av tillit.

Rune Eian

Mer åpenhet og bedre språk

Kommunikasjon og klart språk

Rune Eian, nettredaktør for Norges geologiske undersøkelse (NGU), tror folk vil få økt tillit til kommunikasjonsfolk hvis kommunikatører ble flinkere til å kommunisere på et språk som folk forstår.
Ole andre bråten ser inn i kameraet. mørk bakgrunn

Den vanskeligste krisen

Ledelse

Å håndtere kriser i en organisasjon og i et team er krevende for enhver leder. Ignorering av problemer kan få kriser til å vokse seg større og dermed ut av proposisjoner. Utfallet av krisen er avhengig av ressursene du som leder velger å benytte. Spesielt må en være på vakt på at situasjoner kan gå fra å handle om sak til å handle om person.

Randi Laukli ser gjerne at journalistene bruker mer forskning. Det trenger ikke være så vanskelig – det sitter kommunikasjonsfolk i de aller fleste forskningssentrene i Norge – og de brenner etter å få hjelpe til. Foto: Nasjonalt senter for e-hel

La lederne snakke fra hjertet

Kommunikasjon og klart språk

Randi Laukli, kommunikasjonsleder ved Nasjonalt senter for e-helseforskning, synes kommunikasjonsfolk burde skrive færre talepunkter, mens journalistene burde bruke mer forskning.

Om ordene vi bruker er pensel og språket er fargene, er det vi som er lerretet. Et maleri blir ikke vakrere med flere farger, men den kan uttrykke mer, skriver Tanvir Mansur. Foto: Privat

Språket former hvem vi er

Kommunikasjon og klart språk

Vi som snakker mange språk har mange kapitler i våre bøker.

Annonse