Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Podkast frå Inkluderingsrådet beståande av Heidrun Reisæter, Kristine Dahl Steidel, Kristoffer Lium og Camilla Stolp. Inkluderingsrådet er leia av Live Nelvik.

Inkluderingsrådet: Korleis digitalisere for å inkludere?

Digital inkludering

Digitalt utanforskap er ei utfordring i samfunnet vårt og får store konsekvensar for mange. Korleis kan vi digitalisere betre for å inkludere? Høyr Live Nelvik og Inkluderingsrådet løyse digitale dilemma.

Universell utforming, klart språk, brukertilpasset design og et mer sammenhengende tjenestetilbud er elementer for å øke den digitale deltakelsen blant de eldre, skriver Ragnar Brevik og Mathias Sikveland Wee. Foto: uutilsynet

uubloggen: Hva synes eldre om digitalisering i offentlig sektor?

Digital inkludering

Høyere alder betyr høyere risiko for digitalt utenforskap. Men betyr det også at eldre er mer negative til digitalisering i offentlig sektor? Ved hjelp av blant annet helt nye tall fra IT i praksis prøver vi å finne svar.

Løysninga gjev brukarane ein god samanheng i tenestene og enklare kvardag. Vi sparar tid, pengar og miljø, skriver artikkelforfatterne fra Digdir. Illustrasjon: Digdir.

Digitaliseringsbloggen: Samarbeid for ei enklare kvardag for mange med førarkort

Samfunns- og tjenesteutvikling

Når du treng helseattest for å få førarkort har enkelte fastlegar no fått på plass ei digital løysing. Den digitale løysinga er utvikla i eit samarbeid mellom Statens vegvesen, Helsedirektoratet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett. Vi er alle opptatt av korleis vi kan forenkle for brukarane våre. Historia om helseattest for førarkort er ei historie vi kan lære mye av.

Annonse

 

Annonse