Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Statssekretær Gunn Karin Gjul (f.v.) delte ut Klarspråksprisane. Assisterande kommunikasjonsdirektør Guri Sandvik og kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad tok imot prisen på vegner av Miljødirektoratet, og ordførar Jenny Følling og Malin Moldestad tok i mot på vegner av Sunnfjord kommune.

Vinnerne av klarspråkprisene 2022 i stat og kommune

Klart språk

Vinnerne av klarspråkprisene for 2022 i stat og kommune ble offentliggjort 27.03 under et arrangement i regi av Digitaliseringsdirektoratet, Språkrådet og KS. Sunnfjord kommune fikk prisen for kommuner og fylkeskommuner, og Miljødirektoratet for statlige virksomheter.

Veien mot en ny arealdel for områdene utenfor Elverums byområder er lang, og kommunen ønsker å ha med seg innbyggerne på turen. Foto: Elverum kommune

Elverum kommune: Hvordan skal bygdene utvikles i framtida?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hvor skal boligbyggingen skje i bygdene/grendene i årene framover? Hvor er Elverums «perler», og som gjør bygdene våre til noe spesielt? Dette er noe av det kommunen gjerne vil høre innbyggernes meninger om, når de nå skal fornye kommuneplanens arealdel for alle områder utenfor Elverums byområde. Derfor inviterer de til åpne møter i Heradsbygd, Hernes og Sørskogbygda.

– Satsingen Ruters eiere og staten har gjort i kollektivtrafikken har vært riktig – og helt avgjørende for at vi nå har et godt utgangspunkt for fremtiden, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen. FOTO: Jeton Kacaniku / Ruter

Ruter: Data om kundenes behov gir kontinuerlig tilbakemelding

Innovasjon og digitalisering

Før analyserte vi historiske data og brukte dem til å spå fremtiden. Nå samler vi stadig mer data om kundene våre i sanntid, skriver Ruter. I 2022 var det 341 millioner påstigninger — rundt 100 millioner flere enn i både 2021 og 2020.