Noen ganger tror folk at dette er en observasjonsøvelse, men det er virkelig en endringsøvelse. Under deler vi noen få observasjoner om folks reaksjoner på endring. Se om du har opplevd noe av dette:

1) Folk vil føle seg utilpasse, hvordan og hvorfor skal jeg endre på mitt utseende? Endring betyr å gjøre noe annerledes og som sådan vil folk nesten alltid reagere med en viss grad av ubehag. Det er et faktum at hvis du ikke føler deg utilpass når du prøver noe nytt, så gjør du sannsynligvis ikke noe annerledes. Vær oppmerksom på folks følelser ved endringer.

Les mer.

Kilde: ledernytt.no

Hvorfor skal vi det? Det går jo så bra!

Solfrid Flateby avslutter dag 1, 19.10, på Service- og tjenestekonferansen 2023

Før var det å håndtere endringer - som leder eller medarbeider enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygghetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt».

I foredraget om endringer gir Solfrid innsikt i hvorfor endringer gjør litt vondt, og konkrete tips til hva vi kan gjøre litt mer av for å skape en endringskultur; fra et leder eller medarbeiderståsted.

Den som har opplevd Solfrid glemmer det aldri! I 2018 og 2019 ble hun utropt til Årets kvinnelige taler i Norge av Talerlisten.no, og i 2021 til Årets Taler.

Videohilsen fra Solfrid Flateby

Podkast med Solfrid Flateby: Gode tips til bedre endringsledelse