Når det skal etableres et servicekontor, er det naturlig å organisere arbeidet som et prosjekt fram til driftsfasen. Et prosjekt er en målrettet og avgrenset arbeidsoppgave som krever samordnet menneskelig innsats. Arbeidsformen er utbredt og anerkjent, og mange ansatte i det offentlige er vant til å arbeide i prosjekter.
 
I et serviceprosjekt skal kanskje personer fra ulike statlige virksomheter og kommunale etater samarbeide tett mot et felles mål i en tidsavgrenset periode. I innledningsfasen vil det være mange spørsmål og problemstillinger som må avklares. Hvordan sikre forankring og reell medvirkning hos alle samarbeidspartnerne? Hvordan sikre gode rammebetingelser? Hvordan organisere prosjektet for å skape entusiasme og effektivitet i prosjektperioden? I mange tilfeller er arbeidet med servicekontoret en del av en større omstillingsprosess i kommunen – hvordan virker det inn?
 
Det er naturlig å avslutte prosjektet når servicekontoret åpner og kommer i drift. Skal overgangen fra prosjekt til daglig drift foregå uten problemer, er det en vesentlig forutsetning at planlegging av driften gjennomføres som en del av prosjektet. Likeledes er det viktig at prosjektet planlegger evaluering av servicekontoret etter at kontoret har vært i drift en tid.
 
Dette kapitlet gir en del generelle råd knyttet til det å planlegge, organisere og styre prosjektet men tar på ingen måte mål av seg til å være uttømmende. De øvrige kapitlene omfatter oppgaver og aktiviteter som bør gjennomføres i løpet av prosjektperioden fram til driftsfasen.
 
En del faktorer vil være like for de fleste serviceprosjekter, mens det på andre områder naturlig nok vil være store ulikheter. Hvordan et prosjekt gjennomføres, vil blant annet avhenge av om både stat og kommune er representert, og størrelsen på kommunen. I små kommuner, som ofte har knappe ressurser, vil kanskje prosjektet stå og falle med entusiastiske enkeltpersoner, og gjennomføringen kan være fjernt fra idealbildet som tegnes her. Vårt generelle råd er at man alltid må ta utgangspunkt i lokale forhold og behov, og at det som regel er flere veier fram til målet.