I 2021 opprettet Posten Bring en egen avdeling for fremtidsteknologi. Målet var å gjøre virksomheten klar for nettopp fremtiden, og samtidig skape den nødvendige tryggheten som trengs for å ta i bruk ny teknologi tidlig.

Selv om avdelingens åtte ansatte allerede har fått bryne seg på alt fra robotikk og droner til VR, AR og 3D-modellering, kommer det kanskje ikke som en overraskelse at kunstig intelligens har tatt opp mye av tiden deres de siste månedene.

– Vi har aldri før vært borti en type teknologi som har fått et så godt fotfeste i samfunnet på så kort tid, forteller Sven Richard Magerøy Tønnessen, leder av avdelingen for fremtidsteknologi i Posten Bring.

Nylig avsluttet de et fireukers læringsprosjekt om generativ AI i Posten Bring. Her skulle 28 ansatte fra alle konsernets divisjoner og funksjoner bruke ChatGPT mest mulig i sine daglige arbeidsoppgaver.

– I stedet for at vi fortalte dem hva de ikke kunne gjøre, ga vi dem heller oppfølging og opplæring som gjorde dem i stand til å selv utforske hvilke muligheter som ligger i teknologien, sier Tønnessen.

Les mer.

Kilde: digitalnorway.com