- Når vi ikke vet hva Facebook bruker personopplysninger som legges igjen på siden vår til, kan vi ikke stå inne for at nytteverdien oppveier for risikoen. Vi vet også at personopplysninger lagres, og selges til andre markedsaktører, og det synes vi i seg selv utgjør en risiko, sier fagdirektør i Pasientreiser HF, Hilde Holt.

Kilde: pasientreiser.no

Motbør for giganten Meta

Paisentreiser stengte ned sin side på på Facebook to dager før eieren Meta tapte saken mot Datatilsynet i Oslo tingrett. Det er muligens en vurdering de har foretatt helt uavhengig av denne saken. Uansett er det nok mange andre offentlige virksomheter som nå kommer til å vurdere om de skal gjøre det samme.

Facebook er en pengemaskin for giganten Meta, og det blir interessant å se om de anker saken. Hvis de anker og vinner en ny sak har de likevel tapt hvis mange velger å gjøre som Pasientreiser.

Datatilsynets seier over Meta har blitt sammenlignet med Davids kamp mot Goliat, og viser at selv ikke "Goliat" var uovervinnelig!


Annonse:

Bør offentlig sektor bruke sosiale medier?

Veronica Buer1000x650, Ilja C. Hendel.jpeg

Foto: Ilja C Hendel

Spor G 20.10 på Service- og tjenestekonferansen 2023 går rett til stridens kjerne, og stiller spørsmålet: Bør offentlig sektor bruke sosiale medier? 

Veronica Jarnskjold Buer (bildet) er direktør for teknologi, analyse og sikkerhet i Datatilsynet, og stiller med presentasjon og i debatt. I tillegg stiller Finn Lützow-Holm Myrstad, fagdirektør for digitale tjenester i Forbrukerrådet. Finn var med i personvernkommisjonen som la fram sin utredning høsten 2022. Og - ikke minst - kommer Vebjørn Søndersrød, advokat og ekspert på personvern.

Dette blir et spor der klare meninger brytes.