Hvert år kårer ODA-nettverket og Abelia landets fremste kvinner i teknologibransjen. I år ble over 1 000 kvinner nominert, og kåringen av en tjenestedesigner viser at det er flere veier og muligheter innen tech. Sammen med 50 kvinner ble Dagne Vaa løftet frem på kvinnedagen 8. mars, da årets kåring ble offentliggjort.

Vaa er glad for at prisen utfordrer bildet mange har når de ser for seg teknologer.

– Ulike typer mennesker må være representert i bransjen, fordi alle tar med en del av seg selv når vi lager nye ting. Mange har en oppfatning av hva digital produktutvikling er, og at kåringen er med på å bryte opp mønsteret, er viktig, sier hun.

Vaa er utdannet innen produktdesign og industriell design fra Høgskolen i Oslo og Akershus og Arkitektskolen Aarhus. Etter flere år i konsulentbransjen kom hun til NAV i 2019. I dag leder hun det som i NAV heter produktområdet for arbeidsavklaringspenger (PO AAP), som  hun har bygget opp fra grunnen og som i dag består av fire tverrfaglige team med totalt 26 medarbeidere. Sammen skal de lage gode tjenester til de som søker om eller mottar arbeidsavklaringspenger.

Les mer.

Kilde: memu.no