Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
1 av 4 punkter i hovedstyrets vedtak: KS skal legge til rette for læring og erfaringsdeling gjennom kurs og samlinger, samt videreutvikle og tilgjengeliggjøre verktøy til bruk i språkarbeidet. Illustrasjon: KS

Nettseminar: Hvor mye kan vi spare på klart språk?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hva kan det offentlige tjene på å investere i språkarbeid? Kvalitativt er det godt dokumentert at klart språk har positive effekter, både for innbyggerne og virksomheten. Men til nå har vi manglet gode kvantitative effektmålinger som tallfester gevinstene av klart språk!

— En historie har en innledning, en midte og en slutt. Og gjerne den berømte røde tråden, sier Kristine Dahl i firmaet Klar tale. Foto: Lisa Fotios / Pexels

Kunsten å skrive for folks ører

Ledelse

Å skrive en tale er ikke det samme som å skrive en kronikk, eller å dele et notat i tre og slenge på «Kjære alle sammen!»

På godt NAVsk

På godt NAVsk: Fattigdommens språk - NAV i møte med fattige

Klart språk

Lytt til nye episoder fra språkpodkasten På godt NAVsk. Den nyeste med temaet: Fattigdommens språk - NAV i møte med fattige. Podkasten er nyttig for ansatte i NAV, men også i andre deler av offentlig sektor. Noen av ordene er i vanlig bruk, og temaene utfordrer vaner og uvaner innen byråkratisk språkbruk.