Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet (SP). Foto: SP

Statlige servicekontor i alle kommuner - er det en god idé?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Forum for offentlig service er politisk nøytrale, men når politiske partier mener noe spesifikt om offentlige tjenester og organisering, så følger vi interessert med. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum var gjest i Politisk kvarter på NRK radio 04.06, og ett av temaene var partiets forslag om å opprette statlige servicekontor i alle kommuner. 

Cat Holten, avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet er ikke enig med legeforeningen i at Altinn er et problem. Foto: Digitaliseringsdirektoratet

De statlige fellesløsningene er ikke problemet

Innovasjon og digitalisering

Statlige fellesløsninger kan bidra til enklere hverdag for legene, skriver Cat Holten, ansvarlig for Altinn og avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet
Norge har en digitalt erfaren befolkning, men mange har likevel problemer med å håndtere digital sikkerhet. Selv brukere som er bevisste på sikkerhet utsetter seg for risiko når de bruker internett. Men ligger feilen bare hos brukerne, spør kronikkforfatteren. Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

Skjønner du alltid når noen vil lure deg på nettet?

Innovasjon og digitalisering

Nordmenn har blitt mer digitale i koronapandemien, men også mer sårbare for sikkerhetsproblemer. Deltakelse i arbeids- og samfunnsliv, gjør oss mer avhengig av digitale ferdigheter enn noen gang. Samfunnet preges av stadige teknologiske endringer og økt digitalisering, og kravene til digitale ferdigheter i befolkningen blir høyere.

Virksomheter må skape en sikkerhetskultur og ansatte må trene på cyberangrep for å finne sårbarhetene. Foto: Saksham Choudhary / Pexels

12 ting du må vite om cybersikkerhet

Innovasjon og digitalisering

I Sintef jobber noen av de fremste ekspertene på cybersikkerhet i Norge. Nå svarer de på et par store spørsmål om hva folk flest bør legge merke til: Hva må du vite om sikkerhet? Hva kan du gjøre for å sikre din virksomhet eller arbeidsplass mot cyberangrep?

For å opprettholde et bærekraftig arbeidsliv i framtiden, er kunnskap om hvilke arbeidsmiljøfaktorer som påvirker arbeidshelsen og arbeidsrelatert sykefravær, og om hva som skal til for å forebygge og fremme god helse og jobbengasjement, helt nødvendig. Foto: Fra Stamis presentasjonsvideo

Faktabok 2021 viser vei for arbeidslivet fremover

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets faktabok om arbeidsmiljø og helse er den femte i rekken og blir et godt verktøy for å vise retning i arbeidsmiljøprioriteringene norske virksomheter bør gjøre fremover.

Uansett hva som er ønsket handling så er det smart å finne ut om det er noe du kan gjøre med situasjonen for å øke sannsynligheten for at endringen faktisk vil skje, skriver Irmelin Bergh. Foto: Jonas Driveklepp

Vil du få til endring? Start med å endre situasjonen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Jobber du med tjenester eller produkter, offentlig eller private, er sannsynligheten stor for at du jobber med endring. Enten det er å få medarbeidere til å ta i bruk et nytt system eller å få kunder til å velge ditt produkt. Uansett hva målet er, vil det alltid være mennesker involvert, og alt for ofte er det de vi fokuserer på og ikke situasjonen.
Ansatte ble motivert av å få tillit, få ansvar for gjennomføring og samtidig oppleve å se resultater av egne anstrengelser. Foto: UX Indonesia / Unsplash

Når ansatte er med i prosessen blir de ambassadører for endring

Samfunns- og tjenesteutvikling

På alle områder er det mulig å kutte ned på tiden man bruker på en prosess. Hvis de som utfører oppgavene er med på å kartlegge hva som hindrer dem i å bli ferdig med jobben raskere, kan hårete mål nås, skriver Ulf Hansteen.

Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

Fem ting vi har lært om lederkommunikasjon under pandemien

Samfunns- og tjenesteutvikling

Vi må ikke redusere pandemierfaringene til en digital diett der vi, som slankere flest, ender opp som enda litt fetere utgaver enn før. Med fortsatt hard jobbing kan den gode læringen gi varige endringer, skriver Vibeke Norum Monsen, divisjonsdirektør Intern- og strategikommunikasjon i DNB.

Frivillig arbeid årlig bidrar med en verdiskaping tilsvarende 78 milliarder kroner. Foto: Joel Muniz / Unsplash

– Vi vil bidra for frivillig sektor!

Innovasjon og digitalisering

Brønnøysundregistrene bidrar på en rekke områder i det som involverer nær 80 prosent av Norges befolkning: Frivillig sektor. Vi jobber for økt digitalisering, forenklinger og bedre datakvalitet.
Lavrans Løvlie

Slik jobber designerne i StimuLab

Innovasjon og digitalisering

Designerne som har bidratt i StimuLab-prosjekter deler sine viktigste erfaringer i 7 ulike filmer. Dette er deres historie. Filmene er laget for deg som skal i gang med et StimuLab-prosjekt, jobber med innovasjon i offentlig sektor og for leverandører som vil engasjere seg i å skape bedre tjenester for innbyggerne i Norge.
Hvis det ikke er noen hindre, så snakker vi om full samhandlingsevne (interoperabilitet). EU har pekt på hva som må til for å ha samhandlingsevne. Vi har i Norge laget en tilpasset versjon av dette som kalles Rammeverk for samhandling. Illustrasjon: Digitaliseringsdirektoratet

Vi må snakke det samme språket i sammenhengende tjenester!

Innovasjon og digitalisering

Gjennom å definere noen felles begreper og bruke de samme modellene når vi utvikler sammenhengende tjenester vil vi gjøre det enklere å samarbeide. La oss ta utgangspunkt i hendelser, tjenester og data.
Fra prisoverrekkelsen på Digitaliseringskonferansen onsdag. F.v. juryleder Olav Skarsbø, IT-direktør Roger Schäffer fra FHI, direktør Steffen Sutorius fra Digdir og programleder Siri Lill Mannes. Foto: Digdir/Patrick Søfting-ORourke

Folkehelseinstituttet vinner Digitaliseringsprisen

Innovasjon og digitalisering

De står bak en digital løsning som har fått avgjørende betydning for Norges kamp mot koronapandemien. Onsdag 26. mai ble Folkehelseinstituttet belønnet med Digitaliseringsprisen 2021.

Eva Hille, kommunikasjonsdirektør, Bergen kommune. Foto: Bergen kommune

Medlemsmøte 09.06: Kanaler og kommunikasjon - erfaringer og virkning

FOS

Det er stor pågang til "digitalt lunsjtreff" 09.06 kl. 11:00 til 12:00, med temaet: Kanaler og kommunikasjon - erfaringer og virkning. Det blir innlegg ved Espen Sunde,  avdelingsdirektør for kanaler i Arbeids- og velferdsdirektoratet // NAV, og Eva Hille,  kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune. Begge er styremedlemmer i Forum for offentlig service.

Hans Christian Holte, direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet // NAV. Foto: NAV

Digitale klarspråkstreff og -kurs våren 2021: Hans Christian Holte kommer 11.06!

Samfunns- og tjenesteutvikling

KS samarbeider med Språkrådet og Digitaliseringsdirektoratet om digitale klarspråkstreff. Våren og høsten 2021 tilbys kortere digitale klarspråkskurs. Du velger selv hvor mange kursmoduler du ønsker å delta på, og hvert kurs varer i to timer. Kursmodulene er organisert slik at du får en oppgave både før og etter kurset.

Med eget strategisk nettverk vil kommunal sektor få en felles arena der de kan diskutere utfordringer, komme til felles løsninger og en håndterbar tilnærming til sikkerhet i kommunal sektor. Illustrasjon: Bly.

KS etablerer nettverk for informasjonssikkerhet og personvern

Samfunns- og tjenesteutvikling

KS oppretter strategisk nettverk for informasjonssikkerhet og personvern (SNIP) for å styrke kommunenes kompetanse på området. I tillegg vil nettverket kunne gi kommunene en felles arena der de kan drøfte sikkerhetsutfordringer.
Miriam Rasch er ledermentor med 20 års erfaring som leder, drevet eget firma i 13 år og er utdannet innen gestaltterapi, psykologi, ledelse og økonomi med spesialisering innen skatt og regnskap. Foto: BT Stokke AS.

Leder skal være en autoritet som medarbeiderne kan lene seg mot og bli ledet av til utvikling og vekst

Samfunns- og tjenesteutvikling

De viktigste punktene i fremtidig helhetlig ledelse er ledere som utvikler seg selv som mennesker. De har livserfaring og sier velkommen til all motgang som læring. Ifølge ledermentor Miriam Rasch må du være genuin, sannferdig og bli trygg på din egen kjerne hvis du skal lykkes med å utvikle deg som leder – og for å lede virksomheten til vekst og gode resultater.

Fornøyde deltakere på kurset «Digital borger» i Stavanger. Foto: Flyktningtjenesten, Stavanger kommune

Digital kompetanse for minoritetsspråklige i Stavanger kommune

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hvordan gi opplæring i digital kompetanse til en gruppe som både består av de som aldri har brukt en datamaskin og de som har lang utdanning fra hjemlandet? Nok tid, repetisjon og tilpasset opplæring er viktige stikkord for datakursene «Digital borger».
I slutten av juni skal koronasertifikatet være klart i tråd med alle EU-krav. Koronasertifikater inngår i et europeisk samarbeid for å bidra til en trygg gjenåpning av Europa. Bruken av sertifikatene vil reguleres av nasjonale myndigheter i de ulike landene. Foto: Torbjørn Vinje

Koronasertifikat - bruken er ikke avklart

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronasertifikatet skal dokumentere vaksinestatus, negativt testresultat og om du har gjennomgått covid-19. Foreløpig kan du kun se vaksinasjonsstatus og negative testresultat.

En mellomleder forventes å være til stede – men hvordan gjør du dette når alle sitter på hver sin tue? Foto: Vlada Karpovich / Pexels

Er du mellomleder og sliter med din egen og medarbeidernes digitale motivasjon?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Over natten gikk hjemmekontor fra å være noe eksklusivt man måtte forhandle med sjefen sin om, til å bli den nye standarden for svært mange bedrifter. Men med ufrivillig hjemmekontor fulgte også stressfaktorer og nye typer krav. Hvilke utfordringer står spesielt mellomledere ovenfor når det gjelder egen – og medarbeidernes – motivasjon, og hva kan de gjøre for å løse dette?
Verneombud og arbeidsmiljøutvalg, fagforeninger og tillitsvalgte, styrerepresentasjon og rettigheter til innsikt og medvirkning er blant arbeidstakernes rettigheter til å ha medvirkning og medbestemmelse overfor arbeidsgiveren. Foto: fauxels / Pexels

Stabile kår for demokrati på arbeidsplassen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Arbeidstakerne skal ha et ord med i laget på norske arbeidsplasser. De bedriftsdemokratiske ordningene som skal trygge dette synes å være på plass, men det er variasjon i både kvalitet og utbredelse etter sektor og bransje, viser en ny bred gjennomgang.

Hans Christian Holte

Hvilket NAV-ord hiver Hans Christian Holte i søpla?

Samfunns- og tjenesteutvikling

I den nye podkasten "På godt NAVsk" blir en ny gjest hver måned invitert til å hive et "navsk" ord i søpla. Først ut er NAV-sjef Hans Christian Holte. Podkasten varer i 18 min, og anbefales på det varmeste.

FORNØYDE: Remi Berg og Robin Brynildsen i Sarpsborg kommune tror det digitale systemet for kommunale boliger vil lette boligarbeidet. Foto: Husbanken

Tommel opp for digitalt boligsystem!

Samfunns- og tjenesteutvikling

- Dette ser lovende ut! Det sier Remi Berg og Robin Brynildsen fra Sarpsborg kommune som nå tar i bruk første del av det digitale systemet for kommunale boliger Husbanken og KS utvikler sammen med utvalgte kommuner.

Tilskudd til boligsosiale tiltak skal bidra til å forebygge at folk blir vanskeligstilte på boligmarkedet, og til at vanskeligstilte kan skaffe seg og beholde en egnet bolig. Frivillige, private og offentlige aktører kan søke om tilskudd. Fra og med 2021 kan også kommuner søke om tilskudd. Foto: Husbanken

Tilskudd til 21 boligsosiale tiltak i 2021

Samfunns- og tjenesteutvikling

Husbanken har tildelt til sammen 11,6 millioner kroner i tilskudd til 21 prosjekter som bidrar til kunnskapsutvikling, innovasjon og nytenkning i den sosiale boligpolitikken. Her kan du se hvilke prosjekter som har fått tilskudd.

– Fra å være et litt sært forskningsfelt, har det vært en rivende utvikling innenfor språkteknologien de siste årene, sier professor Lilja Øvrelid, Universitetet i Oslo. Illustrasjonsbilde: Utdrag fra Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug

Nå kan maskinene tolke hva du føler og mener

Innovasjon og digitalisering

Språket i norske tekster har vært et hinder for kunstig intelligens. Nå har forskere kommet over kneika – og norske massemedier vil være med.
Bård Fyhn underviser ved Norges Handelshøyskole i Bergen og arbeider samtidig med en doktorgrad om psykologisk trygghet i team. Han mener graden av den psykologiske tryggheten kan forklare hvor effektive team er. Foto: Benjamin Bargård.

Psykologisk trygghet kan gjøre team mer effektive

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Hvorfor har jeg ulik atferd i ulike team og hvorfor fungerer noen team bedre enn andre? Dette funderte Bård Fyhn på mens han deltok i operativt arbeid i team i Forsvaret og senere med ledelse og teamutvikling på Sjøkrigsskolen. – Jeg tok ulike personlighetstester og ble litt fascinert, men syntes at svarene kunne være både stigmatiserende og statiske.

Nils Brede Moe i SINTEF mener erfaringene fra koronapandemien vil endre arbeidshverdagen til svært mange. Han leder en forskergruppe som har studert dynamikken i nordiske bedrifter gjennom hjemmekontor-året 2020. Foto: Jan Are Hansen

– Hjemmekontor har kommet for å bli – det endrer lederrollen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronaviruset har tvunget bedrifter til å endre måten de organiserer arbeidshverdagen på. Mange jobber på hjemmekontor uten problemer. Det er lite som tyder på at disse endringene blir reversert etter pandemien, ifølge forsker.

Bjørn Arild Gram, styreleder i KS, åpnet eKommune sammen med Linda Hofstad Helleland, digitaliseringsminister og Paul Chattey, statssekretær (H). Foto: KS

Mot et paradigmeskifte i digitaliseringsstrategien

Innovasjon og digitalisering

Ved en tilfeldighet – som kan synes som en tanke – ble eKommune2021 arrangert samtidig som Koronakommisjonens rapport ble lagt frem. Rapporten peker på at uten kommunenes massive innsats, bl.a. til smittesporing, hadde situasjonen sett ganske annerledes ut.

Direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Abelia (kst) Kjetil Thorvik Brun. Foto: Abelia/Ilja Hendel

Et taktskifte i digitaliseringen av offentlig sektor?

Innovasjon og digitalisering

Landets største opposisjonsparti og etter alle solemerker neste regjeringsparti har gode digitale ambisjoner, men i iveren ligger også en fare for eiersyke, skriver Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia.

Illustrasjonsbilde fra EUs program Digital

Går inn for at Norge skal delta i EU-programmet DIGITAL

Innovasjon og digitalisering

DIGITAL er EUs nye investerings- og kapasitetsbyggingsprogram for digital omstilling og bruk av innovative digitale teknologier i samfunnet og næringslivet. Alt tyder på at Norge blir med i programmet.

Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune mottok klarspråksprisen på vegne av kommunen. Foto: Klipp fra direkte strømming.

Klarspråkprisene til Bergen kommune og Arbeidstilsynet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets klarspråkspris for kommuner og fylkeskommuner gikk til Bergen kommune. Juryen trakk fram kommunens systematiske brukerinvolvering og tekstarbeid i sin begrunnelse. Vi gratulerer Eva Hille, kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune, og styremedlem i Forum for offentlig service. 

Eit overordna funn frå litteraturgjennomgangen er at digital interaksjon ikkje erstattar ansikt-til ansikt-møter, men at dei ulike formene for interaksjon utfyller kvarandre. Foto: Fra rapporten Digitale velferdstjenester En litteraturgjennomgang om digitale møter mellom tjenesteyter og tjenestemottaker.

Digital interaksjon erstattar ikkje ansikt-til-ansikt-møter

Innovasjon og digitalisering

Kva fortel forskinga om konsekvensane av å digitalisere interaksjonen mellom innbyggarane og offentlege etatar? Dette er eit av fleire spørsmål som får svar i denne rapporten utarbeidet for NAV.

STAMI forsker på psykososiale arbeidsforhold for å utvikle kunnskap som kan brukes til å identifisere både faktorer som har gunstige og negative virkninger på arbeidsmiljø, helse, arbeidsevne, trivsel og produktivitet. Foto: Leon / Unsplash

Hva er psykososialt arbeidsmiljø?

Krav og forventninger til hvordan man skal utføre jobben sin, opplevelsen man har av selvbestemmelse i arbeidssituasjonen sin, i hvilken grad man opplever støtte fra kollegaer, og i hvilken grad man opplever sin nærmeste leder som inkluderende, rettferdig og hjelpsom, er eksempler på faktorer som inngår i det vi forstår som psykososialt arbeidsmiljø.
Prosjektet for delinga av tilsynsdata. Skisse som viser hvordan deling av tilsynsdata vil fungere i praksis

Tilsynsmyndighetene koordineres ved hjelp av datadeling

Innovasjon og digitalisering

Høsten 2021 vil en ny, viktig tjeneste se dagens lys. Tjenesten kalles Tilda og vil kunne bedre hverdagen for mange, uten at den selv vil være veldig synlig. Altinn og Maskinporten er sentrale komponenter på veien mot en bedre koordinert og mer effektiv tilsynsvirksomhet.

Stortingsmeldingen viser til en utredning fra Menon om at verdien av å dele data vil være 300 milliarder kroner innen 2030 i form av årlig verdiskapning. Men Meldingen overser tilsynelatende at Menon deler denne verdiskapningen inn i 3 elementer. Illustrasjon: Fra forsiden av stortingsmeldingen Data som ressurs — Datadrevet økonomi og innovasjon.

Deling av data vil gjennomsyre alle næringer – det tar ikke staten høyde for

Regjeringen har lagt frem sin Stortingsmelding om «deling av data». Målet er «å stake ut kursen for næringsutvikling og innovasjon med data som ressurs». En slik melding lagt frem for Stortinget av distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland, vil normalt bli behandlet i Stortingets kommunal- og forvaltningskomite. Men «data som ressurs» er først og fremst en næringspolitisk utfordring. Meldingen bør derfor behandles i Stortingets næringskomite. Her er begrunnelsen:

Taus kunnskap finnes hos ansatte på nesten alle arbeidsplasser. Hos selgeren som forstår hvordan de skal snakke med kundene sine for å overbevise dem. Og hos frisører som føler saksen er en forlengelse av armen. Foto: Clem Onojeghuo / Pexels

Blind tro på digitalisering kveler viktig kunnskap

Innovasjon og digitalisering

Arbeidstakere opplever en del datasystemer som lite relevante, fordi systemene ikke tar opp i seg den «tause» kunnskapen deres. Ferske SINTEF-studier dokumenterer dette.

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Martin B. Andersson/BLD

Vår felles digitale grunnmur skaper verdier og arbeidsplasser i hele landet

Innovasjon og digitalisering

-Mobil-, bredbånds- og internettjenester er grunnmuren i dagens digitale Norge. Gode nett og tjenester er helt avgjørende for at folk og næringsliv skal kunne delta i og utvikle det digitale samfunnet, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Humor på arbeidsplassen hjelper oss til å se lysere på livet og minsker stress. Foto: Alexander Suhorucov / Pexels

Humor og humør på arbeidsplassen

Samfunns- og tjenesteutvikling

I kartlegginger om hva som gjør en arbeidsplass god, svarer vi oftest at det er viktig å ha styring over arbeidsoppgavene, at stressnivået ikke er for høyt og at vi har ledere og kolleger vi trives med. I tillegg er det viktig for oss at vi kjenner arbeidsoppgavene, får ansvar, og har oppgaver som utvikler oss, enten det er rutineoppgaver eller arbeid av mer kreativ karakter. Men samme hvilke arbeidsoppgaver vi har, er trivselsfaktoren særdeles viktig for at vi skal jobbe godt og utføre det som kreves. Trivsel er også viktig for at vi velger å gå på jobb på dager vi ikke føler oss på topp. Dette er en såkalt nærværsfaktor.

Arbeidsmiljøloven gjelder også for hjemmekontor. En rekke studier viser at tilrettelegging fra arbeidsgiver i form av god ledelse, organisatoriske prosedyrer og retningslinjer for håndtering av psykososiale utfordringer, samt andre former for støtte og hjelp har stor betydning for ansattes helse og trivsel. Foto: Standsome Worklifestyle / Unsplash

En bedre arbeidsdag på hjemmekontoret

Samfunns- og tjenesteutvikling

Å arbeide hjemmefra har en rekke potensielt positive sider, slik som tidsbesparelser ved redusert reisevei til jobb og muligheter før økt selvstendighet og autonomi. Men det finnes også viktige utfordringer ved bruk av hjemmekontor. Her finner du gode råd som kan gjøre dagen på hjemmekontoret litt bedre.
3. Lederen skal vise medarbejderne tillid ved at gå ud fra, at dine medarbejdere både kan og vil løse alle de opgaver, de får. - og samtidig kunne følge med i, hvad de foretager sig da du ellers ikke kan give ordentlig feedback eller demonstrere ægte interesse for deres præstationer. Foto: Tim Gouw / Unsplash

11 paradokser i moderne ledelse

Samfunns- og tjenesteutvikling

1. Lederen skal have et nært forhold til sine medarbejdere hvilket er hensigtsmæssigt for at få en åben kommunikation, hvor du kan vejlede, inspirere og motivere dem. - og samtidig holde en passende afstand til dem hvilken er nødvendig for at kunne vurdere, skære igennem konflikter og træffe de rigtige beslutninger i tilfælde af, at medarbejdernes interesse går i en anden retning end virksomhedens.
Ledere som stoler på medarbeiderne tar ingen stor risiko. Og gevinstene er uomtvistelige, sier Bård Kuvaas. Foto: idebanken.org

Ledere som gir tillit får bedre resultater

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Medarbeidere som er drevet av en indre motivasjon, som er glade i jobben og oppgavene, presterer bedre og enn de som er styrt av ytre faktorer. Men de indre motiverte trenger tillit for å blomstre.

Rammeplan for barnehage sier at barnehagene skal bidra til at barna utvikler en begynnende etisk forståelse knyttet til digitale medier. Foto: Kjetil Nilssen.

Digitalisering skal utvikle kommunale tjenester

Innovasjon og digitalisering

Drammen kommune har sin digitaliseringsstrategi klar. Arbeidet med strategien startet med at et politisk styrt idéutvalg samlet innbyggere og næringsliv.