Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kvinne med pc på fanget, barn opp ned i sofaen

Hjemmekontor i passe mengder kan bidra til å fremme helse

Samfunns- og tjenesteutvikling

Å ha mulighet til å jobbe hjemmefra noen dager i uken kan øke livskvalitet og jobbmotivasjon, hindre sykefravær og gjøre det mulig å stå lenger i jobb. Men hjemmekontor bidrar samtidig til at grensene flyter mellom å være frisk nok eller for syk til å jobbe.

Mann med skjegg og frakk. Murvegg, rødlig i bakgrunnen

– Folk skal ha god helsehjelp, av høy kvalitet, når de trenger det

Samfunns- og tjenesteutvikling

Det første møtet i Ventetidsløftet til regjeringen ble avholdt mandag 11. juni. Her deltok helse- og omsorgsministeren sammen med Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Den norske legeforening, Delta, Psykologforeningen, Spekter, Virke, NHO Geneo og de regionale helseforetakene.

kvinne, blek

Meta utsetter utrullingen av sin generative KI-modell i EØS

Innovasjon og digitalisering

Det bekrefter selskapet overfor datatilsynet i Irland, hvor selskapet har sitt europeiske hovedkontor. Det betyr at Meta ikke vil bruke innlegg og bilder postet på Facebook og Instagram til å utvikle og trene KI-modellen sin fra 26. juni, slik de opprinnelig hadde planlagt.

Mange kvinner og menn i forskjellige klær har stilt seg opp til fotografering

Foretaksregisteret: Oversikt over næringsdrivende i 150 år

Innovasjon og digitalisering

Den 3. juni 2024 var Foretaksregisteret 150 år. – Hva?, sier du, så lenge har ikke Brønnøysundregistrene eksistert! Men jo, det første handelsregisteret kom i 1874, og la grunnlaget for en rekke nye registre som gir trygg og sikker handel i Norge.
Clarion Hotel Energy i Stavanger

Landsmøtet 2024: Saksliste og -dokumenter

Clarion Hotel Energy, Stavanger / Digitalt, 30.10 kl. 13:30

Landsmøtet 2024 arrangeres 30.10 fra kl 13:30 til 14:30 på Clarion Hotel Energy i Stavanger, dagen før åpning av Service- og tjenestekonferansen 2024. Det er også mulig å delta digitalt. 

Kvinne

Klager inn Metas bruk av personlig innhold til KI-trening

Innovasjon og digitalisering

Meta har varslet at de vil benytte brukernes informasjon til å trene kunstig intelligens (KI). Forbrukerrådet reagerer sterkt, og klager nå inn selskapet for brudd på personopplysningsloven.
Masse logoer fra finansnæringen

Slik unngår du å bli svindlet

Innovasjon og digitalisering

Norske banker står sammen for å hjelpe deg som forbruker mot svindel. Svindel.no har som mål å lære deg selvforsvar mot svindel og hvordan du kan hjelpe andre. Kampanjen er et samarbeid mellom medlemmene i Finans Norge.

To kvinner

Slik får de seniorene til å bli

Samfunns- og tjenesteutvikling

Å satse på og videreutvikle eldre arbeidstakere bidrar til å beholde deres kompetanse lengre i arbeidslivet. Flere virksomheter innen kunnskap- og teknologinæringslivet går foran på dette området, men potensialet er fremdeles stort.
Unge menn og kvinner kaster papirer opp i lufta

Fra karrierestige til karrierelandskap

Ledelse

Arbeidslivet har blitt vesentlig mer fleksibelt. Det samme er i ferd med å skje med folks karriereløp. Den lineære karrieren som topper ut i 40-50 årene, før det går nedover, kommer til å bli unntaket – ikke regelen.

Seilbåter i vind

Ledelse i krevende farvann

Ledelse

Ledelse kan, i likhet med seiling, være både et eventyr og en strabasiøs ferd. Stadige endringer i arbeids- og forretningslivet krever fleksibel ledelse som kan tilpasse seg til situasjonen de står ovenfor. Ledere bør derfor opparbeide seg kunnskap, ferdigheter og erfaring slik at de kan navigere trygt og effektivt gjennom nye farvann. I tillegg må de være forberedt på utfordringer og krevende forhold, og være trygg på de man delegerer ansvar og oppgaver til.

smilende kvinne med mørkt hår

10 bud for mer effektive e-poster

Dårlige e-poster kan føre til misforståelser og tapte inntekter. Her er tekstdoktor Christine Calverts 10 tips til deg som vil skrive bedre e-poster.

Forsiden av digitaliseringsstrategien

Gir stryk til digitaliseringsmål

Innovasjon og digitalisering

Både stat og kommune strever med å hente ut gevinster fra digitaliseringsarbeidet sitt. For 2023 gir Digdir strykkarakter til to av de seks målene i den nasjonale strategien.

Mann med grått hår og grønn plantebakgrunn

Hatt OpenAI chatbot i 1 måned: – Dette er fremtiden

Innovasjon og digitalisering

CustomerTrends har nå hatt en OpenAI chatbot i bruk i en måned, og erfaringene så langt er svært lovende. Kundeserviceavisen har tatt en prat med Bjarte Lyssand, partner og seniorrådgiver i selskapet, for å høre mer om deres erfaringer.

Teksten Flørt eller fake

Seksuell utpressing på internett

Samfunns- og tjenesteutvikling

Stadig flere blir utsatt for seksuell utpressing på internett. Utpresseren er ute etter penger og presser offeret på en kynisk måte. Det er ofte gutter og unge menn som blir utsatt for dette.

kvinne med lyst ganske kort hår blå øyne

Fremtidens ledere må kunne styre og lede i mindre enheter som jobber sammen i nettverk

Ledelse

Trender innen endring, miljø, menneskelige egenskaper, livslang læring og generasjonsutfordringer er noen av trendene som peker seg ut. Lise Hammergren er divisjonsdirektør President ved Handelshøyskolen BI og har i en årrekke vært opptatt av hva som kjennetegner fremtidens ledelse. LederNytt har snakket med Hammergren om hva hun mener skal til for at bedrifter anno 2019 skal være mest mulig rustet for fremtiden.

Kvinne, brunt hår, blåaktig bluse, mørk bakgrunn

Podkast: Krisekommunikasjon - hva bør du tenke på?

Kommunikasjon og klart språk

Kollektivselskapet Ruter hadde 5188 medieoppslag fra slutten av oktober ifjor til midten av mars i år. Og det var kun kjeft å få. Direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i Ruter, Elisabeth Skarsbø Moen, forteller her om hvordan selskapet organiserte kommunikasjonsenheten sin under vinterens krise. Hun gir også gode råd til hvordan man kan ta vare på medarbeiderne sine når adrenalinpumpene kjører for fullt. 

Mann snakker stående i mikrofon, mange tilhørere

Aldersvennlig: – En liten investering kan gi mange synergier

Samfunns- og tjenesteutvikling

Med statsråd Jan Christian Vestre i spissen ble samarbeidet mellom Norge og Verdens helseorganisasjon (WHO) om aldersvennlige byer og lokalsamfunn offisielt markert. Markeringen fant sted som et sidearrangement til Verdens helseforsamling i Genève.
Forsiden av rapporten

Utvikling av inkluderingskompetanse i NAV

Samfunns- og tjenesteutvikling

Rapport fra et treårig prosjekt som har utforsket inkluderingskompetanse i NAV og på arbeidsplassen, med vekt på «hybridmodellen» som veiledermetode.
kvinne, brunt hår, brune øyne, rød lebestift

Service- og tjenestekonferansen 2024: Tre siste dager med max Early Bird!

Clarion Hotel Energy, Stavanger, 30.10-01.11

- Service- og tjenestekonferanse 2024 er i Stavanger, Torbjørn. Hvorfor har dere valgt denne byen på Nord-Jæren. - Ja, det er første gang konferansen er i Stavanger, og Norges 4. største bykommune har veldig mye å by på. Så spørsmålet er vel heller hvorfor vi ikke har vært her før, sier Torbjørn Vinje, daglig leder i FOS, med et smil.

Mann med kaffekopp snakker med to kvinner

Hvorfor også gode digitale løsninger skaper mer trafikk til kundesenteret

Kundeservice

En av de største «hvite flekkene» på kartet over kundepreferanser er hvorfor kunder velger å kontakte kundeservice selv etter å ha forsøkt å løse saken digitalt. KSIndeks undersøkelsen har i 2024 fokusert mer på å løse dette mysteriet. Det er underlig at kunder eller brukere, som har fått riktige svar via digitale løsninger, likevel velger å kontakte kundeservice.

en kvinne og to menn

Gjesteblogg: FINN.no har fått tilgjengelighetserklæring

Inkludering

Vi i FINN.no har laget vår egen tilgjengelighetserklæring, slik som alle offentlige organisasjoner må ha. Men hvorfor har vi gjort det? Som kommersiell bedrift er vi jo ikke forpliktet til å ha det.

brukte glass og flasker

Skal kartlegge europeisk rusbruk

Samfunns- og tjenesteutvikling

Norge er for aller første gang med på EUs narkotikabyrå (EMCDDA) sin årlige undersøkelse om rusmiddelbruk. Undersøkelsen er anonym, og gjennomføres på nett.
Tegning av to gutter som holder over hverandres skuldre

Håndbok: Negativ sosial kontroll og æresrelatert vold

Samfunns- og tjenesteutvikling

Håndboken er en veiledningsressurs og har til hensikt å bidra i håndtering i saker som omhandler negativ sosial kontroll, æresrelatert vold, tvangsekteskap, barneekteskap og kjønnslemlestelse.
Mann holder en rapport

KS-podkast: Ny utgave av Status kommune

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets utgave av KS fakta- og analysesamling Status kommune er lansert. Prosjektleder Kjetil Bjørklund forteller mer om innholdet.
Mann, alvorlig, mørk bakgrunn

Digital beredskap kan handle om overlevelse

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hva gjør du hvis virksomheten blir hacket? Uten en beredskapsplan kan veien tilbake bli fryktelig tung. Heldigvis skal det ikke så mye til, som du kanskje tror.

Vinnerne av Klarspråkprisen 2024.

Klarspråksprisen: Her er årets vinnere

Kommunikasjon og klart språk

Begge vinnerne evner å skape tekst og tjeneste som henger sammen. Effekten av klarspråk er dessuten dokumentert i spart tid og sparte kroner.

Mann og kvinne sitter ved hver sin pc, kvinne står bak, misnøye

Hurra for konstruktiv irritasjon!

Ledelse

Irritasjon – når den blir til kronisk stress – har negative virkninger på helsen. Men irritasjon kan også ha svært positive virkninger på jobben.

mann med blå hjelm legger isolasjonsmateriale inni en vegg

No kan kommunane søke om tilskot til energitiltak

Samfunns- og tjenesteutvikling

I statsbudsjettet for 2024 løyva Stortinget 300 millionar kroner i tilskot til energitiltak i kommunalt disponerte utleigebustader, omsorgsbustader og sjukeheimar. No kan kommunane søke om tilskot via søknadsløysinga på husbanken.no.

Grafikk med symboler for personer, og mann med lite hår.

Utenforskapet truer velferdssamfunnet vårt

Samfunns- og tjenesteutvikling

I Norge står mellom 650 000 og 700 000 personer til enhver tid utenfor arbeidslivet, og i 2035 vil 2 av 3 norske kommuner ha færre mennesker i yrkesaktiv alder enn i dag. Det har ikke Norge råd til. Og arbeid bidrar til bedre levekår. I husholdninger der ingen er i arbeid, lever 48 prosent i fattigdom. Hvis bare én i husholdningen har stabil arbeidstilknytning, faller andelen til 6 prosent!
Kvinne med langt lyst hår

Slik blir du toppledernes betrodde partner

Kommunikasjon og klart språk

Hvilken kommunikasjonsrolle har du på jobben? Er du den utøvende fageksperten, den analytiske rådgiveren eller har du greid å bli topplederens høyre hånd og umistelige partner?

Kvinne i en resepsjon, utydelige mennesker beveger seg i bakgrunnen

Slik setter du kunden i sentrum

Kundeservice

Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer viser hvorfor kundesentriske bedrifter over tid har de mest tilfredse og lojale kundene.

Annonse

 

Annonse