Lave inntekter og høye boutgifter

Bostøtte er en statlig støtteordning for kommunens innbyggere som har lave inntekter og høye boutgifter.  Bostøtte kan gis til flyktninger som bosettes , ungdommer, barnefamilier, alderspensjonister etc. 

Flere kan få støtte

Bostøtten er et viktig virkemiddel for at husstanden skal kunne bo og beholde en bolig.  Husbanken har kartlagt kommunenes arbeid med bostøtte, og oppsummert er det flere som kunne fått støtte i kommunene.  Men utfordringen for kommunene er å få informasjon om ordningen ut til kommunens innbygger. Det er kommunens ansvar å sikre at alle innbyggere får informasjon om denne ordningen, og her kan du som jobber ut mot ulike målgrupper være en god hjelper. God informasjon om ordningen gjør også at færre må søke økonomisk sosialhjelp.

Tema på konferansen

På konferansen får du informasjon om:

  • Bostøttens rolle i den nasjonale strategien «alle trenger et trygt hjem»
  • Hvorfor bostøtten er viktig for de ulike målgruppene
  • Hvordan kommunene jobber med å informere om ordningen både intern og ut mot innbyggerne. Er det behov for ulik informasjon ut mot ulike målgrupper?
  • Og ikke minst: Hvor du finner informasjon om ordningen som gjør at du kan gi god informasjon til brukerne du møter i jobben din.

På konferansen vil du møte kollegaer i andre kommuner, og her kan du få et nettverk du kan bruke i det videre arbeidet.

Informasjon om og påmelding til konferansen