Men den krever at du stiller forberedt, skriver hun på bloggen sin ordibruk.no.

Suksesskriteriet for en god presentasjon eller tale er at du blir hørt, husket, og at budskapet ditt bidrar til handling. Det er krevende, men fullt mulig med gode forberedelser.

Konkurransen om oppmerksomheten er enorm, så det handler om å nå fram gjennom støyen og vinne kampen om publikums fokus i de aktuelle minuttene.

«Jeg hater å holde taler,» hører jeg jevnlig. Det kan handle litt om dårlig selvtillit, basert på en innbitt tro på at det å stå foran en forsamling og snakke er en evne noen har og noen ikke har. Slik er det ikke. Alle kan holde en god tale eller presentasjon. Forskjellen på om det blir bra eller ikke er ikke naturtalent og sjarm, men teknikk og forberedelse.

Les mer.

Kilde: ordibruk.no


Annonse:

Mina Gerhardsen er hovedtaler på Service- og tjenestekonferansen 2023

MinaGerhardsen_annonse1000.jpeg

Når skal du snakke med innestemme og når bør du finne fram roperten? I saker som treffer hjertet, er det ikke alltid så lett å vite hva som virker best, men noen saker er så viktige at det er nødvendig med ropert.
 
Mina Gerhardsen er generalsekretær for Nasjonalforeningen for folkehelsen. Felles for mye av det Mina har drevet med er engasjementet for forebygging, og interessen for god kommunikasjon.
 
Hør hva Mina brenner for på Service- og tjenestekonferansen 2023 19.10, og hva hun gjør for å nå fram med budskapet i en stri strøm av informasjon.
 
Foto: Ilja C. Hendel