Det er ikke nødvendigvis så vanskelig å komme på jobb med blekt ansikt og fortelle kollegene om den vonde foten som gjør det vrient å gå i trappene, ryggsmertene som gjør det umulig å sove om nettene, eller at fastlegen vil utrede deg for angina pectoris, hjertekrampen som kan være et tegn på sykdom.

Prat om angst - et tabu?

Det er langt vanskeligere å fortelle kollegene om den vonde angsten som gjør det vrient å gå på jobb, tankespinnet som gjør det umulig å sove om nettene, eller at fastlegen vil sykmelde deg for depresjon.

Verdensdagen for psykisk helse, som ble markert 10. oktober, handler om at vi trenger hverandre og at vi må løfte blikket og se hverandre. Under pandemien lærte vi at vi kan få gjort mye på hvert vårt hjemmekontor, og at vi kan ha effektive og smittefrie møter på skjerm.

Men vi lærte også at Teams, Skype og Zoom ikke kan erstatte møter ansikt til ansikt. Å lufte løse tanker under lunsjen, snakke om alt og ingenting ved kaffeautomaten, gi komplimenter for den nye hårklippen på vei ned i trappa og spørre hvordan ferien var på vei opp i heisen, lar seg ikke gjøre digitalt. Å løfte blikket og se hverandre er viktig, både for jobben som skal gjøres og for kreativiteten og trivselen på arbeidsplassen.

Les mer.

Kilde: dagensperspektiv.no