“Vi må tenke i et verdensperspektiv, ellers vil barna deres og deres fremtid være i fare.”
Det var budskapet i talen som daværende statsminister Gro Harlem Brundtland holdt på amerikansk tv i 1987, dagen før hun og FNs verdenskommisjon for utvikling og miljø – også kjent som Brundtlandkommisjonen – la fram rapporten “Vår felles framtid”. Et sentralt prinsipp i rapporten var tanken om en bærekraftig utvikling: Å ivareta behovene til de som lever i dag, uten å ødelegge for kommende generasjoners muligheter til å dekke sine behov.

Dette er også grunnlaget for FNs bærekraftsmål som ble vedtatt i 2015. De består av 17 hovedmål og 169 delmål, der målet er å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stanse klimaendringene. Både som nasjon og virksomhet er vi forpliktet til å lage en nasjonale handlingsplan for hvordan landet kan oppnå bærekraftsmålene. Hva betyr dette for oss?

Arbeidet med å øke forståelsen av bærekraft og hva vi som offentlig etat kan bidra med, er i gang. Bærekraft er blitt en sentral del av vår virksomhetsstrategi, hvor det er fastsatt at dette skal være styrende for våre avgjørelser. I årsrapporten for 2021 skal det for første gang rapporteres på bærekraft, med særlig fokus på bærekraftsmål 9, som går ut på å bygge robust infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon, og bærekraftsmål 17 som innebærer samarbeid for å nå målene.

Les mer.

Kilde: brreg.no

Servicekonferansen 2022, 2.-4.11, Bodø

Kristine Aasen er hovedinnleder på Servicekonferansen 2022.