Når Ronny stikker innom oss i uutilsynet en onsdag i februar, møter vi en av våre mest populære og humørfylte programledere over mange år. Han er svaksynt - og han er teknologioptimist.

- Det som er positivt med den utviklinga vi ser, er jo at i større og større grad gjer ny teknologi at eg på ein eller annan fiffig måte kan finne ein løysing som kan gjere at eg kan være med sjølv om eg ser dårleg, sier Ronny Brede Aase.

Det fine med digitaliseringen er at den kan gjøre hverdagen enklere. Men det er ikke like lett for alle å få tilgang til informasjon, varer og tjenester på nett. Mange digitale tjenester som kunne fungert som en døråpner, blir i stedet en barriere for mange med for eksempel nedsatt syn.

Når digitale læremidler eller løsninger i skolen ikke er universelt utformet, er skolehverdagen vanskelig for mange elever og studenter som har nedsatt funksjonsevne, for eksempel blinde og svaksynte. Digitalt utenforskap øker i skole og utdanning, og for mange var det spesielt vanskelig med hjemmeundervisning under pandemien.

Tilsynet har derfor valgt å prioritere tilsyn med virksomheter i skole- og utdanningssektoren i 2022.

Les mer.

Kilde: digdir.no