I dagens digitale tidsalder har teknologien blitt en uunnværlig del av vår hverdag. Vi deler personlig informasjon, gjennomfører økonomiske transaksjoner og kommuniserer med andre via digitale plattformer. Men når disse plattformene blir infiltrert av ondsinnede aktører som begår bedrageri, blir konsekvensene langt mer alvorlige enn bare tap av penger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen:


Beredskap, sikkerhet og krisekommunikasjon ett av sporene på Service- og tjenestekonferansen 2023. Opplev blant annet Bente Skattør fortelle om politiets bruk av avansert teknologi.

Bente Skattør annonse.jpeg


 

– Fra et samfunnsperspektiv er det avgjørende å være bekymret for hva økningen i digitale bedragerier gjør med tilliten i samfunnet. Når tilliten til digitale systemer blir undergravd fører det til en kollektiv følelse av usikkerhet og mistillit, som sprer seg som en gift i samfunnet vårt, sier avdelingsdirektør for forebygging og etterretning i Økokrim, Lone Charlotte Pettersen.

Nå ønsker Økokrim en handlingsplan mot bedrageri, og anbefaler både myndigheter og samfunnet for øvrig å være med å beskytte samfunnet.

– Bedrageri utgjør allerede en betydelig samfunnstrussel, og må løses strukturelt. Hvis vi ikke får bukt med dette problemet, mener vi at tillitssamfunnet vårt tar varig skade, sier Pettersen.

Les mer.

Kilde: okokrim.no