– Meta bygger hele forretningsmodellen sin på våre persondata, som millioner av annonsører og kanskje også andre aktører med ondere hensikter kan utnytte, sier Datatilsynets kommunikasjonsdirektør, Janne Stang Dahl.

Konsekvenser for kommunikasjonsbransjen

Vebjørn Søndersrød er partner i advokatfirmaet Føyen og ekspert på personvern. Han understreker at det er mange gråsoner i dagens regelverk. Han mener at det norske forbudet mest sannsynlig ikke får betydning for organisk spredning på Facebook og Instagram, altså de postene hvor vi ikke betaler for spredning.

Les mer.

Kilde: kommunikasjon.no


Annonse:

Bør offentlig sektor bruke sosiale medier?

Vebjørn Søndersrød1000x650.jpeg

Spor G 20.10 på Service- og tjenestekonferansen 2023 går rett til stridens kjerne, og stiller spørsmålet: Bør offentlig sektor bruke sosiale medier? 

Vebjørn Søndersrød, advokat og ekspert på personvern stiller med presentasjon og til debatt. Han er partner i Føyen og arbeider spesielt med markedsføringsrett, rettigheter, personvern, sikkerhet og sivilprosess.

I tillegg stiller Veronica Jarnskjold Buer, direktør for teknologi, analyse og sikkerhet i Datatilsynet, og Finn Lützow-Holm Myrstad, fagdirektør for digitale tjenester i Forbrukerrådet. Finn var med i personvernkommisjonen som la fram sin utredning høsten 2022. 

Dette blir et spor der klare meninger brytes.