Kall det gjerne en «David mot Goliat-situasjon»: Forrige uke vant Datatilsynet frem i Oslo tingrett mot teknologigiganten Meta. 

– Dette er en stor seier for personvernet. Kjennelsen fra tingretten var tydelig og god, og det blir spennende å se hvordan lagmannsretten eventuelt tar dette videre, sier Line Coll, direktør i Datatilsynet. 

Men rettssaken mot Meta er ikke det eneste som har skjedd på personvernfronten den siste tiden. Året har vært spekket av nyheter som for mange har bydd på en del forvirring og usikkerhet. 

Les mer.

Kilde: digitalnorway.com


Annonse:

Bør offentlig sektor bruke sosiale medier?

Veronica Buer1000x650, Ilja C. Hendel.jpeg

Foto: Ilja C Hendel

Spor G 20.10 på Service- og tjenestekonferansen 2023 går rett til stridens kjerne, og stiller spørsmålet: Bør offentlig sektor bruke sosiale medier? 

Veronica Jarnskjold Buer (bildet) er direktør for teknologi, analyse og sikkerhet i Datatilsynet, og stiller med presentasjon og i debatt.

Vebjørn Søndersrød1000x650.jpeg

Vebjørn Søndersrød, advokat og ekspert på personvern stiller med presentasjon og til debatt. Han er partner i Føyen og arbeider spesielt med markedsføringsrett, rettigheter, personvern, sikkerhet og sivilprosess.

Finn Myrstad, fagdirektør i Forbrukerrådet. Foto: Ryan Lash.jpeg

Finn Lützow-Holm Myrstad, fagdirektør for digitale tjenester i Forbrukerrådet, stiller med presentasjon og til debatt. Finn var med i personvernkommisjonen som la fram sin utredning høsten 2022. 

Dette blir et spor der klare meninger brytes.

Alt om konferansen.