Science nevner fremskritt innen kunstig intelligens (AI) som en av kandidatene til årets gjennombrudd. I 2022 har kunstig intelligens har blitt kreativ, skriver Science.

Morten Goodwin er professor ved Universitetet i Agder og nestleder ved Senter for forskning på kunstig intelligens. Han trekker fram fire områder hvor det er gjort fremskritt innen kunstig intelligens i 2022: AI skaper bilder, skriver, koder og kan forutse formen til proteiner.

– Ikke lenger bare noe vi forskere sier

- Det har vært mange innovasjoner i 2022. De bærer selvfølgelig preg av forskning over lang tid. Men noe som kjennetegner 2022, er at teknologigigantene har kommet på banen med veldig store og fine modeller som gjør veldig mye forskjellig, sier Goodwin.

I 2022 har flere av disse modellene også blitt tilgjengelig for publikum.

- Vi forskere har snakket om at vi er inne i en teknologirevolusjon, og nå begynner andre å skjønne det samme, sier Goodwin.

- Alle snakker pent om sitt eget fagfelt. Men når folk får teste selv og AI-en lager et fantastisk bilde av en hest med gule sko, skriver et dikt som er kjempegodt eller lager en ny julekakeoppskrift, så er det ikke lenger bare noe vi forskere sier. Nå kan alle med internett-tilgang få det til, og det betyr noe.

Les mer.

Kilde: forskning.no