Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En kvinnelig toppleder er også en viktig rollemodell, skriver Lise A. Dahl Karlsen, avd.direktør, Registerforvaltning, Brønnøysundregistrene. Vi må både tørre å vise oss selv frem, samtidig som vi må være bevisst det ansvaret vi har for våre medsøstre – i alle land. Foto: Brønnøysundregistrene.

Klart jeg er stolt

Ledelse

8. mars er for meg en dag for refleksjon, skriver Lise A. Dahl Karlsen, avd.direktør, Registerforvaltning, Brønnøysundregistrene. Selv om mye er oppnådd når det gjelder kvinners og jenters rettigheter og likestilling, har vi fortsatt mange utfordringer igjen. Kvinner og jenter utsettes fortsatt for kjønnsbasert vold, diskriminering i arbeidslivet og hindringer for likestilling i politikk og samfunnsliv.

– Bærekraft er essensielt. Jeg mener at det er ingen merkevarer som vil overleve dersom en ikke har med seg dette aspektet, sier Nina Gade Tenvik. Foto: Eivor Eriksen

– Lag en god opplevelse for kunden i alle ledd

Kundeservice

Nina Gade Tenvik er levende opptatt av hva folk vil ha, og brenner for gode kundeopplevelser og det å være «customer centric». Hun er COO og forretningsutvikler i Kampanje, og blant annet er hun også med på å arrangere Kundeopplevelsesdagen, som fokuserer nettopp på det å løfte frem viktigheten av å lage en god opplevelse for kunden — i hele kundereisen.

Nye arbeidsområder kan lett skape følelse av utmattelse før du i det hele tatt har kommet i gang. Foto: Leonie Fahjen / Pexels

Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag

Ledelse

Du har helt sikkert utsatt oppgaver både én og flere ganger. De fleste av oss gjør det. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man slutte å prokrastinere og i stedet bli mer effektiv og få mer gjort?
Det krever trening å ha tilgang på ferdigheten aktiv lytting, og å utforske oppriktig interessert og spørrende, den andres ståsted når vi er uenige, skriver Marianne Crantz. Foto: SHVETS production / Pexels

Dialog som kongeveien til gode resultater i ledergrupper

Ledelse

Ledergrupper har lett for å utvikle et debattklima med fastlåste meningsutvekslinger. Hvordan løsne opp i det fastlåste og oppnå bedre resultater? Hvordan få til å skru på nysgjerrigheten i møte med uenighet? spør Mariann Crantz i Dagens Perspektiv.