Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, innleder på spor H: Digital inkludering for alle. Foto: Trygve Tollefsen

Ni dager til åpning av Service- og tjenestekonferansen 2023

X Meeting Point, 18.-20.10

- Nå braker det løs igjen snart, Torbjørn. - Ni dager til åpning! Er alt i rute? - Ja, jeg kjenner "lukta av sagmugg", smiler Torbjørn Vinje, programansvarlig og daglig leder for FOS. - Jeg har holdt tak i denne konferansen siden 2007, og selv om jeg er en gammel "sirkushest" kribler det likevel i magen.

Illustrasjonsfoto: Tore Fjeld

Klarspråk ble årets valgvinner

Kommunikasjon og klart språk

Når politikere er tåkefyrster og valglovverket proppa med kansellispråk, kan kommunevalg være vanskelig. Se hvordan jurist Sofie Høgestøl og valglovutvalget forenklet lovtekster, mens NRK gjorde grep for å gjøre valget forståelig for alle.

Kommunikasjonspodden

Podcast: Hva kan politikerne lære oss om kommunikasjon?

Kommunikasjon og klart språk

Kommunikasjonspodden går bak overskriftene i lokalvalget og ser på den politiske kommunikasjonen. Hvem lykkes best, hvilke saker avgjorde valget og hvilke nye trender fikk vi se?

Mina Gerhardsen er generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Hun er hovedtaler på Service- og tjenestekonferansen 2023, 19.10. Foto: Ilja C. Hendel

Holde tale? Tre ting du MÅ lykkes med

Kommunikasjon og klart språk

En god tale eller presentasjon krever ikke at du har et naturtalent for taler eller rå scenesjarm, skriver Mina Gerhardsen som er hovedtaler på Service- og tjenestekonferansen 2023. 

- Vi har gått fra 1000 til 600 nettsider, vi har altså kvitta oss med 400 sider, sier Jeanette Christensen, kommunikasjonsdirektør i Statens pensjonskasse. - For eksempel hadde vi 63 sider med innhold om liv og helse, nå har vi bare fem. Foto: Språkrådet

– Klarspråk og universell utforming er to sider av samme sak

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Klarspråk må til om innholdet skal gjøres tilgjengelig for alle. Her i SPK har vi valgt å sidestille klarspråk og universell utforming, sier Jeanette Christensen, kommunikasjonsdirektør i Statens pensjonskasse.

Annonse