Personvernkommisjonen leverte sin rapport høsten 2022. De anbefalte å få på plass en nasjonal personvernpolitikk på tvers av sektorer, inkludert skolen.

Kommisjonen konkluderer med at teknologiopptaket i norske skoler går raskt og at det er betydelige forskjeller mellom kommuner og de enkelte skoler og barnehager når det gjelder bruk av digitale verktøy og ivaretakelse av personvern.

Når vi snakker personvernpolitikk, er nettopp skolen en veldig fin illustrasjon på hva som står på spill. På den ene siden gir teknologien fantastiske muligheter til en kreativ og persontilpasset skolehverdag. På den andre ser vi at utdanningssektoren har store problemer med å sikre at apper og programmer ivaretar informasjonssikkerheten og personvernet til elevene. Og det er ikke alltid at pedagogikken henger med på teknologien, eller var det omvendt?

Les mer.

Kilde: datatilsynet.no

Finn Myrstad, fagdirektør i Forbrukerrådet
Finn Myrstad, fagdirektør i Forbrukerrådet. Foto: Ryan Lash

Service- og tjenestekonferansen, spor H: Personvern: Hellig eller salgbart?

Personvern er et sentralt tema på Service- og tjenestekonferansen 2023, som arrangeres 18.-20.10 på X Meeting Point - midt mellom Oslo og Gardermoen:

  • Forbruker - men til hvilken pris? Finn Myrstad, fagdirektør, Forbrukerrådet
  • Kan målet hellige middelet? Sosiale medier og personvern Vebjørn Søndersrød, partner, Føyen
  • Derfor trenger vi en nasjonal personvernpolitikk Veronica Jarnskjold Buer, direktør for teknologi, analyse og sikkerhet, Datatilsynet