Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Christian Fischer Paulsen i samtale med programleder Siri Lill Mannes under Digitaliseringskonferansen i mai 2021. Foto: Digdir

Det handler om mennesker!

Innovasjon og digitalisering

Vi som brenner for digitalisering, transformasjon, referansearkitekturer, digitale økosystemer og andre flotte begreper må aldri glemme hvem vi går på jobb for: En mor med et alvorlig sykt barn. Enka som har mistet mannen i sitt liv. Han som søker jobb. Hun som vil starte bedrift.
Foto: Renate Vanaga / Unsplash

Forslag om nytt tilskot til tryggleiksbustader

Samfunns- og tjenesteutvikling

Regjeringa ønskjer fleire tryggleiksbustader for eldre i distrikta, og foreslår ei ny tilskotsordning for slike bustader. Forslaget, som er ute på høyring no, går ut på å teste ut å bruke investeringstilskot til tryggleiksbustader for eldre over 65 år.

Nå oppfordrer Brønnøysundregistrene hele bank- og finansnæringen til å ta i bruk den nye løsningen, og dermed utnytte gevinstpotensialet for digital innsending. Foto: Neil Soni / Unsplash

Nå kan du signere med mobilen

Innovasjon og digitalisering

Pantedokumenter som skal tinglyses i Løsøreregisteret kan nå signeres ved bruk av BankID på mobil. Brønnøysundregistrene imøtekommer dermed en sterkt økende etterspørsel og tar et nytt steg for å nå målet om 100 prosent digital innsending.
Blant HR-lederne oppgir 57 prosent at de forventer at bruk av hjemmekontor vil øke noe, mens 33 prosent svarte at de tror det vil øke mye. Foto: Paige Cody / Unsplash

HR-ledere forventer mer hjemmekontor i staten

Samfunns- og tjenesteutvikling

82 prosent av HR-lederne i staten ønsker å gi medarbeiderne større muligheter for å jobbe hjemmefra etter pandemien. Det viser ferske tall fra Arbeidsgiverbarometeret.

Kjetil G. Lundemoen og Vibeke Hillestrøm fra ledelsen i utdannings- og barnehageetaten i Modum kommune.

Slik har de redusert sykefraværet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Modum kommune styrker arbeidsmiljøet med alle på jobb. – Målet med "Alle på plass" er kort og godt å få alle medarbeiderne i Undervisningsetaten i Modum kommune til å være på jobb hver dag.
Fra veiledningsvideoen om medfinansieringsordningen.

Digitalisering: Søknad om medfinansiering innen 02.08

Innovasjon og digitalisering

Det blir i statsbudsjettet kvart år løyvd midlar til medfinansiering av nye digitaliseringstiltak. Fordi Digitaliseringsdirektoratet ikkje brukte heile potten i søknadsrunden i januar, blir det eit nytt høve til å søke med frist 2. august 2021.
Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet (SP). Foto: SP

Statlige servicekontor i alle kommuner - er det en god idé?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Forum for offentlig service er politisk nøytrale, men når politiske partier mener noe spesifikt om offentlige tjenester og organisering, så følger vi interessert med. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum var gjest i Politisk kvarter på NRK radio 04.06, og ett av temaene var partiets forslag om å opprette statlige servicekontor i alle kommuner. 

Cat Holten, avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet er ikke enig med legeforeningen i at Altinn er et problem. Foto: Digitaliseringsdirektoratet

De statlige fellesløsningene er ikke problemet

Innovasjon og digitalisering

Statlige fellesløsninger kan bidra til enklere hverdag for legene, skriver Cat Holten, ansvarlig for Altinn og avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet
Norge har en digitalt erfaren befolkning, men mange har likevel problemer med å håndtere digital sikkerhet. Selv brukere som er bevisste på sikkerhet utsetter seg for risiko når de bruker internett. Men ligger feilen bare hos brukerne, spør kronikkforfatteren. Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

Skjønner du alltid når noen vil lure deg på nettet?

Innovasjon og digitalisering

Nordmenn har blitt mer digitale i koronapandemien, men også mer sårbare for sikkerhetsproblemer. Deltakelse i arbeids- og samfunnsliv, gjør oss mer avhengig av digitale ferdigheter enn noen gang. Samfunnet preges av stadige teknologiske endringer og økt digitalisering, og kravene til digitale ferdigheter i befolkningen blir høyere.

Virksomheter må skape en sikkerhetskultur og ansatte må trene på cyberangrep for å finne sårbarhetene. Foto: Saksham Choudhary / Pexels

12 ting du må vite om cybersikkerhet

Innovasjon og digitalisering

I Sintef jobber noen av de fremste ekspertene på cybersikkerhet i Norge. Nå svarer de på et par store spørsmål om hva folk flest bør legge merke til: Hva må du vite om sikkerhet? Hva kan du gjøre for å sikre din virksomhet eller arbeidsplass mot cyberangrep?

For å opprettholde et bærekraftig arbeidsliv i framtiden, er kunnskap om hvilke arbeidsmiljøfaktorer som påvirker arbeidshelsen og arbeidsrelatert sykefravær, og om hva som skal til for å forebygge og fremme god helse og jobbengasjement, helt nødvendig. Foto: Fra Stamis presentasjonsvideo

Faktabok 2021 viser vei for arbeidslivet fremover

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets faktabok om arbeidsmiljø og helse er den femte i rekken og blir et godt verktøy for å vise retning i arbeidsmiljøprioriteringene norske virksomheter bør gjøre fremover.

Uansett hva som er ønsket handling så er det smart å finne ut om det er noe du kan gjøre med situasjonen for å øke sannsynligheten for at endringen faktisk vil skje, skriver Irmelin Bergh. Foto: Jonas Driveklepp

Vil du få til endring? Start med å endre situasjonen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Jobber du med tjenester eller produkter, offentlig eller private, er sannsynligheten stor for at du jobber med endring. Enten det er å få medarbeidere til å ta i bruk et nytt system eller å få kunder til å velge ditt produkt. Uansett hva målet er, vil det alltid være mennesker involvert, og alt for ofte er det de vi fokuserer på og ikke situasjonen.
Ansatte ble motivert av å få tillit, få ansvar for gjennomføring og samtidig oppleve å se resultater av egne anstrengelser. Foto: UX Indonesia / Unsplash

Når ansatte er med i prosessen blir de ambassadører for endring

Samfunns- og tjenesteutvikling

På alle områder er det mulig å kutte ned på tiden man bruker på en prosess. Hvis de som utfører oppgavene er med på å kartlegge hva som hindrer dem i å bli ferdig med jobben raskere, kan hårete mål nås, skriver Ulf Hansteen.

Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

Fem ting vi har lært om lederkommunikasjon under pandemien

Samfunns- og tjenesteutvikling

Vi må ikke redusere pandemierfaringene til en digital diett der vi, som slankere flest, ender opp som enda litt fetere utgaver enn før. Med fortsatt hard jobbing kan den gode læringen gi varige endringer, skriver Vibeke Norum Monsen, divisjonsdirektør Intern- og strategikommunikasjon i DNB.

Frivillig arbeid årlig bidrar med en verdiskaping tilsvarende 78 milliarder kroner. Foto: Joel Muniz / Unsplash

– Vi vil bidra for frivillig sektor!

Innovasjon og digitalisering

Brønnøysundregistrene bidrar på en rekke områder i det som involverer nær 80 prosent av Norges befolkning: Frivillig sektor. Vi jobber for økt digitalisering, forenklinger og bedre datakvalitet.
Lavrans Løvlie

Slik jobber designerne i StimuLab

Innovasjon og digitalisering

Designerne som har bidratt i StimuLab-prosjekter deler sine viktigste erfaringer i 7 ulike filmer. Dette er deres historie. Filmene er laget for deg som skal i gang med et StimuLab-prosjekt, jobber med innovasjon i offentlig sektor og for leverandører som vil engasjere seg i å skape bedre tjenester for innbyggerne i Norge.
Hvis det ikke er noen hindre, så snakker vi om full samhandlingsevne (interoperabilitet). EU har pekt på hva som må til for å ha samhandlingsevne. Vi har i Norge laget en tilpasset versjon av dette som kalles Rammeverk for samhandling. Illustrasjon: Digitaliseringsdirektoratet

Vi må snakke det samme språket i sammenhengende tjenester!

Innovasjon og digitalisering

Gjennom å definere noen felles begreper og bruke de samme modellene når vi utvikler sammenhengende tjenester vil vi gjøre det enklere å samarbeide. La oss ta utgangspunkt i hendelser, tjenester og data.
Fra prisoverrekkelsen på Digitaliseringskonferansen onsdag. F.v. juryleder Olav Skarsbø, IT-direktør Roger Schäffer fra FHI, direktør Steffen Sutorius fra Digdir og programleder Siri Lill Mannes. Foto: Digdir/Patrick Søfting-ORourke

Folkehelseinstituttet vinner Digitaliseringsprisen

Innovasjon og digitalisering

De står bak en digital løsning som har fått avgjørende betydning for Norges kamp mot koronapandemien. Onsdag 26. mai ble Folkehelseinstituttet belønnet med Digitaliseringsprisen 2021.

Eva Hille, kommunikasjonsdirektør, Bergen kommune. Foto: Bergen kommune

Medlemsmøte 09.06: Kanaler og kommunikasjon - erfaringer og virkning

FOS

Det er stor pågang til "digitalt lunsjtreff" 09.06 kl. 11:00 til 12:00, med temaet: Kanaler og kommunikasjon - erfaringer og virkning. Det blir innlegg ved Espen Sunde,  avdelingsdirektør for kanaler i Arbeids- og velferdsdirektoratet // NAV, og Eva Hille,  kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune. Begge er styremedlemmer i Forum for offentlig service.

Hans Christian Holte, direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet // NAV. Foto: NAV

Digitale klarspråkstreff og -kurs våren 2021: Hans Christian Holte kommer 11.06!

Samfunns- og tjenesteutvikling

KS samarbeider med Språkrådet og Digitaliseringsdirektoratet om digitale klarspråkstreff. Våren og høsten 2021 tilbys kortere digitale klarspråkskurs. Du velger selv hvor mange kursmoduler du ønsker å delta på, og hvert kurs varer i to timer. Kursmodulene er organisert slik at du får en oppgave både før og etter kurset.

Med eget strategisk nettverk vil kommunal sektor få en felles arena der de kan diskutere utfordringer, komme til felles løsninger og en håndterbar tilnærming til sikkerhet i kommunal sektor. Illustrasjon: Bly.

KS etablerer nettverk for informasjonssikkerhet og personvern

Samfunns- og tjenesteutvikling

KS oppretter strategisk nettverk for informasjonssikkerhet og personvern (SNIP) for å styrke kommunenes kompetanse på området. I tillegg vil nettverket kunne gi kommunene en felles arena der de kan drøfte sikkerhetsutfordringer.
Miriam Rasch er ledermentor med 20 års erfaring som leder, drevet eget firma i 13 år og er utdannet innen gestaltterapi, psykologi, ledelse og økonomi med spesialisering innen skatt og regnskap. Foto: BT Stokke AS.

Leder skal være en autoritet som medarbeiderne kan lene seg mot og bli ledet av til utvikling og vekst

Samfunns- og tjenesteutvikling

De viktigste punktene i fremtidig helhetlig ledelse er ledere som utvikler seg selv som mennesker. De har livserfaring og sier velkommen til all motgang som læring. Ifølge ledermentor Miriam Rasch må du være genuin, sannferdig og bli trygg på din egen kjerne hvis du skal lykkes med å utvikle deg som leder – og for å lede virksomheten til vekst og gode resultater.

I slutten av juni skal koronasertifikatet være klart i tråd med alle EU-krav. Koronasertifikater inngår i et europeisk samarbeid for å bidra til en trygg gjenåpning av Europa. Bruken av sertifikatene vil reguleres av nasjonale myndigheter i de ulike landene. Foto: Torbjørn Vinje

Koronasertifikat - bruken er ikke avklart

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronasertifikatet skal dokumentere vaksinestatus, negativt testresultat og om du har gjennomgått covid-19. Foreløpig kan du kun se vaksinasjonsstatus og negative testresultat.

En mellomleder forventes å være til stede – men hvordan gjør du dette når alle sitter på hver sin tue? Foto: Vlada Karpovich / Pexels

Er du mellomleder og sliter med din egen og medarbeidernes digitale motivasjon?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Over natten gikk hjemmekontor fra å være noe eksklusivt man måtte forhandle med sjefen sin om, til å bli den nye standarden for svært mange bedrifter. Men med ufrivillig hjemmekontor fulgte også stressfaktorer og nye typer krav. Hvilke utfordringer står spesielt mellomledere ovenfor når det gjelder egen – og medarbeidernes – motivasjon, og hva kan de gjøre for å løse dette?
Verneombud og arbeidsmiljøutvalg, fagforeninger og tillitsvalgte, styrerepresentasjon og rettigheter til innsikt og medvirkning er blant arbeidstakernes rettigheter til å ha medvirkning og medbestemmelse overfor arbeidsgiveren. Foto: fauxels / Pexels

Stabile kår for demokrati på arbeidsplassen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Arbeidstakerne skal ha et ord med i laget på norske arbeidsplasser. De bedriftsdemokratiske ordningene som skal trygge dette synes å være på plass, men det er variasjon i både kvalitet og utbredelse etter sektor og bransje, viser en ny bred gjennomgang.

Hans Christian Holte

Hvilket NAV-ord hiver Hans Christian Holte i søpla?

Samfunns- og tjenesteutvikling

I den nye podkasten "På godt NAVsk" blir en ny gjest hver måned invitert til å hive et "navsk" ord i søpla. Først ut er NAV-sjef Hans Christian Holte. Podkasten varer i 18 min, og anbefales på det varmeste.

FORNØYDE: Remi Berg og Robin Brynildsen i Sarpsborg kommune tror det digitale systemet for kommunale boliger vil lette boligarbeidet. Foto: Husbanken

Tommel opp for digitalt boligsystem!

Samfunns- og tjenesteutvikling

- Dette ser lovende ut! Det sier Remi Berg og Robin Brynildsen fra Sarpsborg kommune som nå tar i bruk første del av det digitale systemet for kommunale boliger Husbanken og KS utvikler sammen med utvalgte kommuner.

Tilskudd til boligsosiale tiltak skal bidra til å forebygge at folk blir vanskeligstilte på boligmarkedet, og til at vanskeligstilte kan skaffe seg og beholde en egnet bolig. Frivillige, private og offentlige aktører kan søke om tilskudd. Fra og med 2021 kan også kommuner søke om tilskudd. Foto: Husbanken

Tilskudd til 21 boligsosiale tiltak i 2021

Samfunns- og tjenesteutvikling

Husbanken har tildelt til sammen 11,6 millioner kroner i tilskudd til 21 prosjekter som bidrar til kunnskapsutvikling, innovasjon og nytenkning i den sosiale boligpolitikken. Her kan du se hvilke prosjekter som har fått tilskudd.

– Fra å være et litt sært forskningsfelt, har det vært en rivende utvikling innenfor språkteknologien de siste årene, sier professor Lilja Øvrelid, Universitetet i Oslo. Illustrasjonsbilde: Utdrag fra Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug

Nå kan maskinene tolke hva du føler og mener

Innovasjon og digitalisering

Språket i norske tekster har vært et hinder for kunstig intelligens. Nå har forskere kommet over kneika – og norske massemedier vil være med.
Bård Fyhn underviser ved Norges Handelshøyskole i Bergen og arbeider samtidig med en doktorgrad om psykologisk trygghet i team. Han mener graden av den psykologiske tryggheten kan forklare hvor effektive team er. Foto: Benjamin Bargård.

Psykologisk trygghet kan gjøre team mer effektive

Samfunns- og tjenesteutvikling

– Hvorfor har jeg ulik atferd i ulike team og hvorfor fungerer noen team bedre enn andre? Dette funderte Bård Fyhn på mens han deltok i operativt arbeid i team i Forsvaret og senere med ledelse og teamutvikling på Sjøkrigsskolen. – Jeg tok ulike personlighetstester og ble litt fascinert, men syntes at svarene kunne være både stigmatiserende og statiske.

Nils Brede Moe i SINTEF mener erfaringene fra koronapandemien vil endre arbeidshverdagen til svært mange. Han leder en forskergruppe som har studert dynamikken i nordiske bedrifter gjennom hjemmekontor-året 2020. Foto: Jan Are Hansen

– Hjemmekontor har kommet for å bli – det endrer lederrollen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronaviruset har tvunget bedrifter til å endre måten de organiserer arbeidshverdagen på. Mange jobber på hjemmekontor uten problemer. Det er lite som tyder på at disse endringene blir reversert etter pandemien, ifølge forsker.

Bjørn Arild Gram, styreleder i KS, åpnet eKommune sammen med Linda Hofstad Helleland, digitaliseringsminister og Paul Chattey, statssekretær (H). Foto: KS

Mot et paradigmeskifte i digitaliseringsstrategien

Innovasjon og digitalisering

Ved en tilfeldighet – som kan synes som en tanke – ble eKommune2021 arrangert samtidig som Koronakommisjonens rapport ble lagt frem. Rapporten peker på at uten kommunenes massive innsats, bl.a. til smittesporing, hadde situasjonen sett ganske annerledes ut.

Direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Abelia (kst) Kjetil Thorvik Brun. Foto: Abelia/Ilja Hendel

Et taktskifte i digitaliseringen av offentlig sektor?

Innovasjon og digitalisering

Landets største opposisjonsparti og etter alle solemerker neste regjeringsparti har gode digitale ambisjoner, men i iveren ligger også en fare for eiersyke, skriver Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia.

Illustrasjonsbilde fra EUs program Digital

Går inn for at Norge skal delta i EU-programmet DIGITAL

Innovasjon og digitalisering

DIGITAL er EUs nye investerings- og kapasitetsbyggingsprogram for digital omstilling og bruk av innovative digitale teknologier i samfunnet og næringslivet. Alt tyder på at Norge blir med i programmet.

Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune mottok klarspråksprisen på vegne av kommunen. Foto: Klipp fra direkte strømming.

Klarspråkprisene til Bergen kommune og Arbeidstilsynet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Årets klarspråkspris for kommuner og fylkeskommuner gikk til Bergen kommune. Juryen trakk fram kommunens systematiske brukerinvolvering og tekstarbeid i sin begrunnelse. Vi gratulerer Eva Hille, kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune, og styremedlem i Forum for offentlig service. 

Eit overordna funn frå litteraturgjennomgangen er at digital interaksjon ikkje erstattar ansikt-til ansikt-møter, men at dei ulike formene for interaksjon utfyller kvarandre. Foto: Fra rapporten Digitale velferdstjenester En litteraturgjennomgang om digitale møter mellom tjenesteyter og tjenestemottaker.

Digital interaksjon erstattar ikkje ansikt-til-ansikt-møter

Innovasjon og digitalisering

Kva fortel forskinga om konsekvensane av å digitalisere interaksjonen mellom innbyggarane og offentlege etatar? Dette er eit av fleire spørsmål som får svar i denne rapporten utarbeidet for NAV.

STAMI forsker på psykososiale arbeidsforhold for å utvikle kunnskap som kan brukes til å identifisere både faktorer som har gunstige og negative virkninger på arbeidsmiljø, helse, arbeidsevne, trivsel og produktivitet. Foto: Leon / Unsplash

Hva er psykososialt arbeidsmiljø?

Krav og forventninger til hvordan man skal utføre jobben sin, opplevelsen man har av selvbestemmelse i arbeidssituasjonen sin, i hvilken grad man opplever støtte fra kollegaer, og i hvilken grad man opplever sin nærmeste leder som inkluderende, rettferdig og hjelpsom, er eksempler på faktorer som inngår i det vi forstår som psykososialt arbeidsmiljø.
Prosjektet for delinga av tilsynsdata. Skisse som viser hvordan deling av tilsynsdata vil fungere i praksis

Tilsynsmyndighetene koordineres ved hjelp av datadeling

Innovasjon og digitalisering

Høsten 2021 vil en ny, viktig tjeneste se dagens lys. Tjenesten kalles Tilda og vil kunne bedre hverdagen for mange, uten at den selv vil være veldig synlig. Altinn og Maskinporten er sentrale komponenter på veien mot en bedre koordinert og mer effektiv tilsynsvirksomhet.

Stortingsmeldingen viser til en utredning fra Menon om at verdien av å dele data vil være 300 milliarder kroner innen 2030 i form av årlig verdiskapning. Men Meldingen overser tilsynelatende at Menon deler denne verdiskapningen inn i 3 elementer. Illustrasjon: Fra forsiden av stortingsmeldingen Data som ressurs — Datadrevet økonomi og innovasjon.

Deling av data vil gjennomsyre alle næringer – det tar ikke staten høyde for

Regjeringen har lagt frem sin Stortingsmelding om «deling av data». Målet er «å stake ut kursen for næringsutvikling og innovasjon med data som ressurs». En slik melding lagt frem for Stortinget av distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland, vil normalt bli behandlet i Stortingets kommunal- og forvaltningskomite. Men «data som ressurs» er først og fremst en næringspolitisk utfordring. Meldingen bør derfor behandles i Stortingets næringskomite. Her er begrunnelsen: