Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Illustrasjonsbilde for #StimuLab. Foto: Difi

StimuLab: Hjelp til å løse et gjenstridig problem?

Innovasjon og digitalisering

StimuLab søker nå nye samarbeidsprosjekter i stat og kommune som får muligheten til å bli fyrtårnprosjekter for offentlig innovasjon gjennom en designdrevet prosess. I år deler StimuLab ut inntil 20,3 millioner kroner til prosjekter som skal levere bedre tjenester til innbyggerne.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Nasjonal strategi for kunstig intelligens – hva nå, Helleland?

Innovasjon og digitalisering

Det er på tide med en fot i bakken for arbeidet med vår tids mest omfattende teknologi, nemlig kunstig intelligens (AI). For et år siden fikk vi en helt egen nasjonal strategi for denne teknologigrenen, men hvordan ligger vi egentlig an?
Ulrik Pein: Kombinasjonen av tillit og innovasjonskraft som den smidige metodikken gir oss, gjør at vi kan utvikle nye løsninger som vi ikke klarer å forestille oss i dag, men som vi er helt sikre på finnes der framme. Illustrasjonsbilde: Dagens nettside om sykmelding på nav.no

Digitaliseringsbloggen: Smidig innføring - hvordan ta imot noe i fart?

Innovasjon og digitalisering

Sykepenger står for en av de virkelig store pengestrømmene ut av NAV, med over 42 milliarder kroner i året fordelt på 2,6 millioner søknader fra over 900 000 sykmeldte, så det er mye som står på spill når vi skifter ut saksbehandlerens verktøy.

Funnene i undersøkelsen tyder på at det må mer til en dagens opplæringsinnsats. Mange ikke-digitale personer mener ikke at de trenger eller har interesse for å bli bedre. Bilde av sl wong fra Pexels

600 000 nordmenn er ikke-digitale

Innovasjon og digitalisering

Koronatiden har gitt mange en digital læringsboost, men fortsatt står store grupper helt på sidelinja. Eldre og folk med lavere utdanning står i fare for å bli utestengt fra samfunnslivet.