Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Del dine erfaringer fra koronatiden på forumets webinar 11.06. Foto: Scott Webb / Unsplash

Webinar 11.06: Hvordan har vi møtt innbyggerne under korona-tiden, og hvilke erfaringer kan vi ta med oss videre?

FOS inviterer

Vi inviterer medlemmene til åpent møte torsdag 11. juni kl fra kl 12:30 til 13:30. Hva er dine erfaringer fra korona-tiden så langt? Hvordan har innbyggerne fått de tjenestene de har krav på? Hvordan har pågangen vært - på tlf, chat, e-post, digitale tjenester? Hva har fungert godt og mindre godt? Hva kan vi ta med oss videre av gode erfaringer fra denne tiden? 

Hver fjerde virksomhet i staten svarer at det har vært meget eller ganske utfordrende å opprettholde driften etter at koronakrisen inntraff. Grafikk: Fra Arbeidsgiverbarometeret

Hvordan har statlige virksomheter håndtert koronakrisen?

Innovasjon og digitalisering

En ny undersøkelse viser at smart bruk av egne ressurser og et godt samarbeid med de tillitsvalgte har vært viktige suksesskriterier for statlige virksomheter under koronapandemien.

Foto: Digitaliseringsdirektoratet Digitaliseringsdirektør Steffen Sutorius viste fram den nye eID-løsningen for statsråd Linda Hofstad Helleland.

Ny eID utviklet på rekordtid

Innovasjon og digitalisering

EØS-borgere som er koronapermittert fra jobb i Norge kan nå logge seg på fra sitt hjemland og søke om dagpenger. På rekordtid har Digitaliseringsdirektoratet etter forespørsel fra NAV fått på plass en ny elektronisk ID til formålet. «MinID Passport» er basert på maskinlesing av pass, ansiktsgjenkjenning og autentisering på en måte som ikke er gjort tidligere.
- Mens Norge har vært stengt har vi åpnet opp enda mer. Vi har lansert flere digitale publikumstjenester og funnet nye nettbaserte løsninger for å møte brukerne våre. Disse tallene viser mest av alt hvor viktig biblioteket er, sier nasjonalbibliotek

Koronakrisen fører til rekordbruk av de digitale samlingene

Innovasjon og digitalisering

Sosial distansering, permitteringer og annet som gjør at dagliglivet til mange har blitt endret etter at koronapandemien for alvor nådd Norge, har ført til at mange har måttet finne andre ting å fylle dagene med. Ikke alle pusler puslespill eller pusser opp. Mange har strømmet til de store, digitale arkivene med historisk materiale som tilbys relativt fritt i Norge, ikke minst hos Arkivverket og Nasjonalbiblioteket.