Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Espen Andersen

Akson bør bli hodeløst!

Innovasjon og digitalisering

Akson har vært i mediene som den neste store IT-katastrofen i Norge. Kanskje løsningen ligger i å omdanne et hodeløst prosjekt til virkelig å bli hodeløst?

Neste versjon av eBevis-tjenesten er under planlegging. Den vil inneholde flere nye beviskilder som vil gi ytterligere dokumentasjon og trygghet for den som gjennomfører et offentlig anbud. Illustrasjon: Brønnøysundregistrene.

eBevis – slår to fluer i ett smekk

Innovasjon og digitalisering

Tjenesten eBevis gjør det enklere å utveksle informasjon mellom leverandører og det offentlige. Samtidig forebygger den økonomisk kriminalitet i næringslivet.
Forskerne ønsket å teste ut teknologiske løsninger for en gruppe eldre med mild kognitiv svikt eller demens, basert på behov definert av eldre selv. Foto: cottonbro / pexels

Eldre vil ha smartteknologi hjemme

Samfunns- og tjenesteutvikling

Mange eldre føler seg utrygge i egne hjem. Velferdsteknologi kan gi flere et bedre liv. Se for deg en stemme som bryter inn i hverdagen og minner deg på å slå av kaffetrakteren. Eller kanskje en automatisk varsling til en pleier om at du har falt på badegulvet.
Yttri og Lammering peker på at meldingen er fremoverlent og nytenkende, og viser til hvordan bruk av scenarier og fremtidsmetodikk kan bidra til å utvikle konkret innovasjonspolitikk. Foto: Digitaliseringsdirektoratet

Ny stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor

Innovasjon og digitalisering

Regjeringen har lagt fram den nye innovasjonsmeldingen som kommer til å gi fart i innovasjonsarbeidet i Norge. Fra Digitaliseringsdirektoratets side har seksjonene til Birgitte Yttri, Innovasjon og brukerretting, og Dirk Lammering, Strategi, Innovasjon og Forretningsutvikling bidratt inn i meldingen.