Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kirsti Kierulf, administrerende direktør i NKF. Foto: Chris Caspersen

Det er vårt ansvar å engasjere politikerne i den digitale utfordringen!

Innovasjon og digitalisering

Tiden går fort. Det er jo ikke lenge siden vi var i 2013, eller er det? I alle fall nå etter vel en uke i ny jobb, så er jeg skremt over hvor lite som egentlig har skjedd. Jeg utfordrer alle digitale entusiaster til å bruke politisk oppnevnte råd og utvalg smartere for å få fart på digitaliseringen. Politikerne stoler på oss, la oss vise dem at vi er tilliten verdig.

Foto: Klipp fra forsiden av regjeringens strategi

Styrker satsingen på digital inkludering

Samfunns- og tjenesteutvikling

- Nordmenn er flinke til å ta i bruk digitale tjenester. For de aller fleste er nettbank, netthandel og bruk av ulike apper en forenkling av hverdagen. Men noen faller utenfor. Dette vil vi gjøre noe med. Gjennom strategien Digital hele livet styrker vi arbeidet med å inkludere flere i det digitale samfunnet, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

I en stadig mer digitalisert hverdag er det viktig å huske på at vi mennesker er avhengige av den sosiale kontakten og av sosiale relasjoner oss imellom. Dette er noe som ikke kan erstattes av digitale læringsplattformer. Foto: Yan Krukov / Pexels

Enkle grep gjør digital læring bedre

Innovasjon og digitalisering

– Byggingen av sosiale relasjoner kan gå tapt når undervisningen går digitalt. Dette er nettverksbyggingen som normalt skjer gjennom kaffepauser, felles lunsj og i køen ved toalettet eller kaffemaskinen, sier førsteamanuensis Gunhild Marie Roald ved Institutt for pedagogikk og livslang læring ved NTNU.