Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Taus kunnskap finnes hos ansatte på nesten alle arbeidsplasser. Hos selgeren som forstår hvordan de skal snakke med kundene sine for å overbevise dem. Og hos frisører som føler saksen er en forlengelse av armen. Foto: Clem Onojeghuo / Pexels

Blind tro på digitalisering kveler viktig kunnskap

Innovasjon og digitalisering

Arbeidstakere opplever en del datasystemer som lite relevante, fordi systemene ikke tar opp i seg den «tause» kunnskapen deres. Ferske SINTEF-studier dokumenterer dette.

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Martin B. Andersson/BLD

Vår felles digitale grunnmur skaper verdier og arbeidsplasser i hele landet

Innovasjon og digitalisering

-Mobil-, bredbånds- og internettjenester er grunnmuren i dagens digitale Norge. Gode nett og tjenester er helt avgjørende for at folk og næringsliv skal kunne delta i og utvikle det digitale samfunnet, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Humor på arbeidsplassen hjelper oss til å se lysere på livet og minsker stress. Foto: Alexander Suhorucov / Pexels

Humor og humør på arbeidsplassen

Samfunns- og tjenesteutvikling

I kartlegginger om hva som gjør en arbeidsplass god, svarer vi oftest at det er viktig å ha styring over arbeidsoppgavene, at stressnivået ikke er for høyt og at vi har ledere og kolleger vi trives med. I tillegg er det viktig for oss at vi kjenner arbeidsoppgavene, får ansvar, og har oppgaver som utvikler oss, enten det er rutineoppgaver eller arbeid av mer kreativ karakter. Men samme hvilke arbeidsoppgaver vi har, er trivselsfaktoren særdeles viktig for at vi skal jobbe godt og utføre det som kreves. Trivsel er også viktig for at vi velger å gå på jobb på dager vi ikke føler oss på topp. Dette er en såkalt nærværsfaktor.

Arbeidsmiljøloven gjelder også for hjemmekontor. En rekke studier viser at tilrettelegging fra arbeidsgiver i form av god ledelse, organisatoriske prosedyrer og retningslinjer for håndtering av psykososiale utfordringer, samt andre former for støtte og hjelp har stor betydning for ansattes helse og trivsel. Foto: Standsome Worklifestyle / Unsplash

En bedre arbeidsdag på hjemmekontoret

Samfunns- og tjenesteutvikling

Å arbeide hjemmefra har en rekke potensielt positive sider, slik som tidsbesparelser ved redusert reisevei til jobb og muligheter før økt selvstendighet og autonomi. Men det finnes også viktige utfordringer ved bruk av hjemmekontor. Her finner du gode råd som kan gjøre dagen på hjemmekontoret litt bedre.
3. Lederen skal vise medarbejderne tillid ved at gå ud fra, at dine medarbejdere både kan og vil løse alle de opgaver, de får. - og samtidig kunne følge med i, hvad de foretager sig da du ellers ikke kan give ordentlig feedback eller demonstrere ægte interesse for deres præstationer. Foto: Tim Gouw / Unsplash

11 paradokser i moderne ledelse

Samfunns- og tjenesteutvikling

1. Lederen skal have et nært forhold til sine medarbejdere hvilket er hensigtsmæssigt for at få en åben kommunikation, hvor du kan vejlede, inspirere og motivere dem. - og samtidig holde en passende afstand til dem hvilken er nødvendig for at kunne vurdere, skære igennem konflikter og træffe de rigtige beslutninger i tilfælde af, at medarbejdernes interesse går i en anden retning end virksomhedens.