Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ungdomsrådene i Nord-Troms får årlig opplæring i ungdomsrådsarbeid på RUST-konferansen. Foto: Marie Baird

Ungdomsmedvirkning som verktøy for trivsel og tilhørighet

Samfunns- og tjenesteutvikling

-Ved å skape en arena hvor ungdom har eierskap til sakene som er på dagsorden, øker vi både bolyst og bli-lyst i regionen vår, sier Victoria Figenschou Mathiassen, prosjektmedarbeider i Regional ungdomssatsing i Nord-Troms (RUST).

Illustrasjonsbilde for #StimuLab. Foto: Difi

StimuLab: Hjelp til å løse et gjenstridig problem?

Innovasjon og digitalisering

StimuLab søker nå nye samarbeidsprosjekter i stat og kommune som får muligheten til å bli fyrtårnprosjekter for offentlig innovasjon gjennom en designdrevet prosess. I år deler StimuLab ut inntil 20,3 millioner kroner til prosjekter som skal levere bedre tjenester til innbyggerne.

Bilde av Andrea Piacquadio fra Pexels

Markedskontroll ødelegger velferdstjenestene

Samfunns- og tjenesteutvikling

Private bidrag i velferdstjenestenes drift må begrenses til ideelle organisasjoner uten profittmotiv. Velferdstjenesteutredningen viser hvorfor.

Ulrik Pein: Kombinasjonen av tillit og innovasjonskraft som den smidige metodikken gir oss, gjør at vi kan utvikle nye løsninger som vi ikke klarer å forestille oss i dag, men som vi er helt sikre på finnes der framme. Illustrasjonsbilde: Dagens nettside om sykmelding på nav.no

Digitaliseringsbloggen: Smidig innføring - hvordan ta imot noe i fart?

Innovasjon og digitalisering

Sykepenger står for en av de virkelig store pengestrømmene ut av NAV, med over 42 milliarder kroner i året fordelt på 2,6 millioner søknader fra over 900 000 sykmeldte, så det er mye som står på spill når vi skifter ut saksbehandlerens verktøy.