Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister. Foto: Martin B. Andersson/BLD

Godt i gang med å lage én digital offentlig sektor

Innovasjon og digitalisering

Det er høy aktivitet og god fremdrift i arbeidet med å lage sammenhengende digitale tjenester i offentlig sektor. Det viser handlingsplanen for digitaliseringsstrategien som nå er klar.

Linda  Hofstad Helleland datadrevet innovasjon

Innspill til arbeidet med stortingsmeldingen om datadrevet økonomi og innovasjon

Innovasjon og digitalisering

For å få et best mulig kunnskapsgrunnlag for meldingen mener regjeringen at det er viktig å få innspill fra bransjer, organisasjoner, virksomheter og enkeltpersoner. Frist: 20.04. Fram mot sommeren 2020 vil det også bli gjennomført møter og seminarer, men det tas gjerne i mot inspill til dette arbeidet også utenom egne møter.

- Det er kanskje nettopp i krevende tider som dette at vi legger ekstra merke til verdien og nytten av gode digitale løsninger og at de fungerer, sier direktør Steffen Sutorius. Foto: Digitaliseringsdirektoratet

Viktige verktøy i krevende tider

Innovasjon og digitalisering

Når krisen rammer, spiller de nasjonale fellesløsningene en viktig rolle for kommuner, offentlige virksomheter, bedrifter og innbyggere. Digitaliseringsdirektoratet forvalter flere av disse fellesløsningene som samfunnet er helt avhengige av, enten det er hverdag eller krise.

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland har selv tatt i bruk nye måter å være sammen med andre på de siste ukene. Hun tror befolkningen nå tar et kvantesprang i digital kompetanse. Foto: Per Øyvind Fange / NRK.

Helleland om ekspress-digitaliseringen: – Norge er en spennende prøvekanin!

Innovasjon og digitalisering

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland fascineres av stadig nye eksempler på hvordan folk bruker nettet smart. Musikere som spiller sammen uten å møtes, skoler som lærer elevene nye ting og forretninger som selger varer selv om dørene er stengt. Hun tror befolkningen har hatt godt av å bli kastet ut på dypt vann på dette området.