Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maskinlæring-tekst-ark-skrivemaskin

– Nei, kunstig intelligens tar ikke fra oss alle jobbene

Innovasjon og digitalisering

Professor Morten Goodwin slår hull på mytene og forklarer hva kunstig intelligens duger til. De siste tiårenes gjennombrudd for kunstig intelligens innebærer en revolusjon på linje med den industrielle revolusjon på 1800-tallet, sier han.
Per Haakon Lomsdalen

Hvordan vi kan jobbe for å sikre etikk i kunstig intelligens

Utvikling og bruk av kunstig intelligens (KI) må ivareta personvern og motvirke diskriminering og forutinntatthet. Vi som leverer denne type teknologi, må sørge for at etikk er en del av oppskriften, fra utvikling til daglig bruk.

Inga Strümke

Vi trenger politisk tydelighet innen kunstig intelligens

Innovasjon og digitalisering

I fjor var det eneste jeg ønsket meg til jul en plan for norske data, skriver Inga Strümke på digi.no. I år rådes vi å starte julehandelen litt tidligere – og det begynner dessuten å nærme seg fristen for hvor lenge de politiske partiene er åpne for nye punkter til partiprogrammene.

Vi vet alle hvor mye informasjon vi hungrer etter i usikre krisesituasjoner, og hvor viktig det er at man føler seg sett og hørt. Her kan sosiale medier virkelig komme til sin rett, og treffe akkurat det publikummet man ønsker. Foto: Daria Nepriakhina / Unsplash

Ta i bruk alle kanaler

Samfunns- og tjenesteutvikling

Alle kommuner har vært gjennom en periode med et umettelig behov for informasjon i befolkningen. I det som kan kalles en ultramaraton, ble nye samarbeid og sosiale medier viktige verktøy.

Den nye registerplattformen er med andre ord i gang med å levere samfunnsviktige tjenester, den imøtekommer framtidens registerdrift og legger til rette for å ta nye steg i digitaliseringen av Norge. Illustrasjon: brreg.no

Det store registerløftet er i gang

Innovasjon og digitalisering

Brønnøysundregistrenes registerløft er av stor betydning for å ta nye steg i digitaliseringen av Norge. Nå er den første registertjenesten utviklet på den nye registerplattformen, ny samfunnsviktig tjeneste kommer på nyåret og registerløftet er i gang!