Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Språkrådet gir råd om hva som fungerer best for norske språkbrukere, og hvilke lovkrav som må oppfylles, og Språkrådet hjelper offentlige virksomheter med å utvikle smarte språkteknologiske løsninger. Artikkel av Steffen Sutorius, direktør i Di

Lytt til språkråd – del språkdata

Samfunns- og tjenesteutvikling

Tjenester i offentlig sektor har mye å tjene på å bruke språkteknologi aktivt, men da må teknologien lære seg godt norsk. Sju av ti offentlige virksomheter bruker språkteknologiske løsninger. De mener at språkteknologien effektiviserer og forbedrer tjenestene de tilbyr. Halvparten av virksomhetene melder at de trenger bedre råd om språkteknologi. Likevel har bare fem prosent av dem rådført seg med Språkrådet. Det viser en fersk undersøkelse som Ipsos har gjennomført for Digitaliseringsdirektoratet og Språkrådet.
– Jeg forstår godt at helsemyndighetene har behov for raskt å tilby effektive verktøy i en svært vanskelig situasjon for landet vårt, men vil på det sterkeste advare mot forhastede løsninger. Det som kanskje er effektivt på kort sikt, kan bidra

Delte meninger om korona-appen

Samfunns- og tjenesteutvikling

Forum for offentlig service advarer mot lansering før både personvern og sikkerhet er ivaretatt. Advokat Jon Wessel-Aas reagerer på manglende åpenhet og flere valg tatt av Folkehelseinstituttet (FHI) og apputvikler Simula. Advokat Rune Opdahl mener derimot at forskriften for digital smittesporing har en god balanse mellom personvern og sporing.

Torbjørn_Vinje1

FHI må ta personvern og sikkerhet for Korona-appen på alvor

Pressemelding 02.04.20

Folkehelseinstituttet utvikler en app som kan bidra til å redusere tiden som brukes på smitteoppsporing. I jakten på raske løsninger er det fristende å innføre appen uten å bruke tilstrekkelig tid til å ta personvern og sikkerhet på alvor. Forum for offentlig service advarer mot lansering før dette er ivaretatt.

Lager du digitale tjenester? Video med Solveig Kloppen

Oppdater deg på UU – via nett

Innovasjon og digitalisering

I disse tider da alle oppfordres til å holde seg mest mulig hjemme, er det en fin anledning til å oppdatere seg på universell utforming. Bufdir har samlet en del videoer og kurs innen en rekke forskjellige tema.