Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
UU i skolegården. Illustrasjonsbilde

Hvordan står det til med uu i kommunene?

Universell utforming

Prosjektet "422 ulike universelle utforminger?", oppsummerer funn om hvordan kommunene jobber på området. Prosjektet har bidratt med kunnskap om grupper som ikke har blitt ivaretatt, og til å fylle "verktøykassa".

Et barn hjelper et barn i rullestol

Funksjonshemmede blir hørt gjennom rådene

Universell utforming

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i en kommune bringer gruppens perspektiver inn i planlegging og gjennomføring av politikken.

AV1 - roboten som hjelper langtidssyke barn. Foto: No Isolation.

Norsk robot hjelper langtidssyke barn

Innovasjon og digitalisering

Om et barn blir syk i lang tid kan AV1 være barnets øyne, ører og stemme i klasserommet på skolen. Slik kan barnet unngå å miste kontakten med skolen og med vennene sin. Bedriften No Isolation står bak utvikling av roboten, og kommer på Servicekonferansen 2018.

Kommunene kan gjøre flere grep for å sikre en god innføring av velferdsteknologi blant barn og unge med funksjonsnedsettelser. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix)

Slik kan kommuner innføre smart teknologi til barn med funksjonsnedsettelser

Innovasjon og digitalisering

Ulike apper og verktøy kan gjøre hverdagen både morsommere og enklere for barn og unge. Men for at kommuner skal kunne tilby slike løsninger, må det flere grep til, mener forsker. Digitale timeplaner og treningsmatter, apper for tegn til tale og Pokemon Go. Dette er eksempler på teknologi som kan gjøre det lettere å delta i fritidsaktiviteter for barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Fra Difis video: Universell utforming på 2 minutter.

Testreglar for uu på nett blir allemannseige

Universell utforming

No kan du teste som tilsynet. Tilsynet for universell utforming av ikt har publisert ein rapport som viser korleis tilsynet tolkar og testar regelverket.