Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Illustrasjonsbilde: Direktoratet for forvaltning og IKT, rapport 2014:07: Mot alle odds. Veier til samordning i Norsk forvaltning.

– Hva kan en sektordelt stat lære av Elon Musk – og Robert Steen?

Innovasjon og digitalisering

Den offentlige digitaliseringsstrategien som Astrup laget i 2019 er fremtidsrettet og moderne: Den beskriver en ønsket struktur av økosystemer, der de ulike sektorene samhandler sømløst gjennom felles registre og komponenter, og der innbyggere får brukerrettede tjenester, ikke sektor-spesifikke. Deling av data på tvers utgjør fundamentet. Det eneste strategien mangler er – en strategi. Vi vet hvor vi skal, men ikke hvordan vi kommer dit.

- Å føle at man blir sett, husket og at noen bryr seg, gjør underverker for alle mennesker, ikke bare de som føler seg ensomme. Hvis lederne gjør dette, smitter det nedover i alle nivåer, sier Unni Turrettini. Foto: Ledernytt

Ensomhet på jobben er vanligere enn du tror

Samfunns- og tjenesteutvikling

Hvordan kan man være ensom på en sosial arbeidsplass der man er omgitt av mennesker til enhver tid? Forskningen er krystallklar på at ensomhet er et stort problem på arbeidsplassen og at det koster samfunnet og næringslivet enorme summer. LederNytt har snakket med advokat og ensomhetsforsker Unni Turrettini om hva ledere kan gjøre for å motvirke dette og sørge for at færrest mulig opplever en slik ensomhet.

Hvert tema starter med en kort videosnutt. Scenene er hentet fra hverdagen, og dette er situasjoner mange kan kjenne seg igjen i. Illustrasjon: Idébanken.org

Hvordan skape et bedre arbeidsmiljø? Her er verktøyet!

Samfunns- og tjenesteutvikling

Verken fredagskaffe eller fruktkurv er avgjørende for et godt arbeidsmiljø. Derimot handler arbeidsmiljøet om selve arbeidet og hvordan det blir organisert, planlagt og gjennomført Arbeidsmiljøet påvirker både helsa og engasjementet, mens også resultater og produktivitet. Derfor er det viktig å ta arbeidsmiljøet på alvor. Det er ikke alltid lett å komme i snakk om arbeidsmiljøet, eller finne gode løsninger. Dette verktøyet hjelper dere på vei.