Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Neste versjon av eBevis-tjenesten er under planlegging. Den vil inneholde flere nye beviskilder som vil gi ytterligere dokumentasjon og trygghet for den som gjennomfører et offentlig anbud. Illustrasjon: Brønnøysundregistrene.

eBevis – slår to fluer i ett smekk

Innovasjon og digitalisering

Tjenesten eBevis gjør det enklere å utveksle informasjon mellom leverandører og det offentlige. Samtidig forebygger den økonomisk kriminalitet i næringslivet.
Forskerne ønsket å teste ut teknologiske løsninger for en gruppe eldre med mild kognitiv svikt eller demens, basert på behov definert av eldre selv. Foto: cottonbro / pexels

Eldre vil ha smartteknologi hjemme

Samfunns- og tjenesteutvikling

Mange eldre føler seg utrygge i egne hjem. Velferdsteknologi kan gi flere et bedre liv. Se for deg en stemme som bryter inn i hverdagen og minner deg på å slå av kaffetrakteren. Eller kanskje en automatisk varsling til en pleier om at du har falt på badegulvet.
Min oppfordring til alle som nå vurderer å gå «all inn» på hjemmekontor; Ikke glem at vi er sosiale mennesker som trenger et fellesskap, en kultur og verdier som utvikler seg over tid, skriver Ole Kristian Amdam. Foto: Roberto Nickson / Unsplash

Kan hjemmekontor revolusjonere arbeidslivet?

Samfunns- og tjenesteutvikling

Flere og flere bedrifter rapporterer om økt effektivitet ved bruke av hjemmekontor, og det konkluderes raskt at her kan det spares miljø, penger, tid, stress og ryddes i tidsklemmen ved å innføre utstrakt bruk av hjemmekontor. Men er det så enkelt å løse trafikk- og miljøproblem, tidsklemmen og andre samfunnsproblem?