Dick er spesialkonsulent i Fredrikstad kommune, og styreleder i KAS. Han har mange års erfaring fra folkehelseavdelingen i helsedirektoratet, og utarbeidet i sin tid veilederen i salgs og skjenkekontroll. Kursene i Ansvarlig vertskap er det også Dick som står bak.

Siden 2015 har Dick jobbet med bevillingsfeltet i Fredrikstad kommune. I Fredrikstad er og har Dick vært sentral i MAKS-samarbeidet for å jobbe for et sikrere og tryggere uteliv for alle.

Hvem er det som er målgruppen for kurset, Dick?

Alle er velkomne til å delta på kurset også dem som veileder søkerne i søknadsprosessen. Å øke kompetansen innenfor feltet kan være aktuelt også for dem som jobber med behandling av bevillinger for enkelt anledning, samt kommunalt ansatte som jobber med søknader og oppfølging av salgs- og skjenkebevillinger.

Er det virkelig nødvendig med en hel dag?

Å jobbe med bevillinger er en viktig oppgave for kommunene som krever god forståelse og høy kompetanse innen alkoholfagfeltet. Jeg er sikker på at vi har et program på dette kurset som deltakerne vil ha nytte av. Det er altfor mange saksbehandlere med små stillinger som sitter alene med disse oppgavene i tillegg til andre kommunale oppgaver uten å få nødvendig opplæring. Kurset er praktisk rettet og vi vil gå gjennom mange sentrale temaer.  

Kan du si noe om hvilke temaer som blir gjennomgått?

Vi har satt opp temaer om grunnleggende forvaltningsrettslige regler og særlovgivning, bevillingsperiode og saksbehandlingsregler for skjenkebevilling, enkelt bevilling og ambulerende, i tillegg har vi et tema om salgs- og skjenkekontroll og reklameforbudet.
 
I tillegg til Dick er det tre andre bidragsytere; de er alle erfarne fagpersoner innen alkoholforvaltning, og hjelper deg til å bli trygg i din veiledning og saksbehandling.

Helt til slutt, Dick: Hva er det du brenner for i alkoholfaglig sammenheng?

Bidra til et trygt og trivelig uteliv gjennom god saksbehandling, dialog og samhandling mellom utelivsbransje, politi og kommune.

Vi ser fram til å høre deg og de andre kursholderne 05.03!

Alt om kurset