Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD

Sikrer brukerne bedre med nye digitale løsninger

Innovasjon og digitalisering

Regjeringen fortsetter moderniseringen av Arbeids- og velferdsetaten, og setter av 423 millioner kroner i 2019 til nye IKT-løsninger. Statens pensjonskasse styrkes med 50 millioner kroner til utvikling av nye digitale løsninger.

Forsker Inger Marie Holm og pensjonist Bitten Barman-Jenssen er enige om at eldre kan få stort utbytte av å bli kjent med teknologi, men at de må hjelpes på veien. (Foto: Mali A. Arnstad)

Eldre og teknologi: Å få hjelp fra familien er ofte ikke den beste løsningen

Innovasjon og digitalisering

Eldre trenger kurs hvor det er lov å stille de «dumme» spørsmålene, mener forsker. Flere organisasjoner har gjennomført kurs for å lære eldre om teknologi. Nå har forskerne Inger Marie Holm og Asbjørn Fagerlund Johansen ved Nasjonalt senter for e-helseforskning gjennomført en kvalitativ undersøkelse blant kursdeltakere og kursledere for å lære mer om hvordan opplæringen har virket.

Digital kompetanse. Illustrasjonsbilde.

Veiledningstilbud i digital kompetanse i kommunene - søk om støtte!

Innovasjon og digitalisering

Kommunal- og moderniseringsdepartementet lyser i 2018 ut engangsstøtte på til sammen 5 millioner kroner til tiltak for å etablere et fast kommunalt veiledningstilbud rettet mot innbyggere som ikke har grunnleggende digital kompetanse.

Annonse

Annonse