KS Nord-Norge inviterer til to dagers kurs i klart språk i offentlig sektor. Tilsvarende kurs er satt opp andre steder i landet. KS har fått svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne som har vært på kurset. 

Dato:     19. og 20. mars
Sted:     Scandic Alta

Info og påmelding

Målgruppe

Kurset passer for deg som ser verdien av godt språk, og som har lyst til å sette i gang med klarspråksarbeid der du jobber. På kurset lærer du om hva klarspråk er, hvordan du praktiserer det, og hva som skal til for å komme i gang. Du kan være leder, kommunikasjonsmedarbeider eller fagperson innenfor et bestemt område – det viktigste er at du er motivert for å komme i gang.

NB! Kurset er åpent for alle offentlige virksomheter.

Hvorfor kurs – hvilke gevinster kan forventes?

Å skrive er noe av det viktigste dere gjør. Det er gjennom tekster dere møter innbyggerne. Da er det viktig at tekstene fungerer. Men det gjør de ikke alltid: Én av tre forstår ikke innholdet i offentlig informasjon. Dette er et demokratisk problem, men det er også et økonomisk problem.

Vi skriver i klarspråk når vi skriver gode tekster som innbyggerne forstår og kan bruke. Klarspråk sikrer demokratiet, øker servicen og bidrar til effektive tjenester og god ressursbruk.

Hvem holder kurset?

Kursholderne Vidar Lynghammar og Karolina Netland fra NTB Arkitekst er to av landets mest erfarne konsulenter og kursholdere på området klarspråk. De har bistått en lang rekke statlige og kommunale virksomheter i klarspråksarbeid og har skrevet om utallige brev, utviklet mange språkprofiler, brukertestet tekster innenfor ulike fagområder og kurset tusenvis av byråkrater i klarspråk og skriftlig kommunikasjon.

Spørsmål

Ta gjerne kontakt hvis dere har spørsmål: Anna Holm Vågsland.