Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Astrid Waller.

Digitalt utenforskap må motvirkes

Innovasjon og digitalisering

I takt med digitaliseringen er det viktig at den enkelte innbygger har tilgang til og forutsetninger for å ta i bruk digitale tjenester. Hvordan alle skal få ta del i det digitale samfunnet, var tema for regjeringens digitaliseringsutvalg 11. desember.
- Vi kan ikke bare snakke om selve teknologien og hva som er under utvikling, men også forstå effekten av den sammen med helse, genetikk, samfunn, juss og informatikk, sier Silvija Seres. Foto: Privat

Se teknologiens bruksområder fra et makroperspektiv

Innovasjon og digitalisering

Kunstig intelligens var lenge noe du bare kunne se i Sci-Fi filmer, men som i de seneste årene har blitt virkelighet. Og skal vi tro forskere og teknologientusiaster er det mye spennende i vente. Matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres forteller at det kun er et spørsmål om tid før avansert, ny teknologi har implementert seg som en naturlig del av hverdagen.

Dersom noen skulle finne på å overvåke en folkegruppe for fremtidig kriminalitet er det problematisk i seg selv. Det er like feil å gjøre det med kunstig intelligens som med helt annen teknologi, også penn og papir. Foto: pixabay / pexels

En stråmannsdiskusjon om AI-mytene

Innovasjon og digitalisering

Morten Goodwin er forfatter av boka "AI. Myten og menneskene". I et debattinnlegg 27.11 kom det til dels sterk kritikk av boken. Her besvarer han kritikken.
Fra veiledningsvideoen om medfinansieringsordningen.

Digitaliseringstiltak: Søk om medfinansiering

Innovasjon og digitalisering

Det er i forslag til statsbudsjett for 2021 løyvd 189,5 mill. kr til medfinansiering av nye digitaliseringstiltak. Midlane blir lyst ut med atterhald om Stortinget si behandling av budsjettet i desember. Formelle krav til søknad om medfinansiering er fastsett av KMD gjennom retningslinjer for ordninga.
Fokuser på virksomhetens behov og hva som lar seg gjennomføre. Foto: Markus Winkler / Unsplash

Fem ting bedriften må tenke på ved implementering av AI

Innovasjon og digitalisering

Sammen med fremveksten av applikasjoner med kunstig intelligens (AI) følger det et ansvar om å bruke løsningene på en fornuftig og økonomisk måte. Hver applikasjon representerer egne, unike utfordringer og skaper et behov for at vi følger godt med – hele tiden.