Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Torbjørn_Vinje1

FHI må ta personvern og sikkerhet for Korona-appen på alvor

Pressemelding 02.04.20

Folkehelseinstituttet utvikler en app som kan bidra til å redusere tiden som brukes på smitteoppsporing. I jakten på raske løsninger er det fristende å innføre appen uten å bruke tilstrekkelig tid til å ta personvern og sikkerhet på alvor. Forum for offentlig service advarer mot lansering før dette er ivaretatt.

Lager du digitale tjenester? Video med Solveig Kloppen

Oppdater deg på UU – via nett

Innovasjon og digitalisering

I disse tider da alle oppfordres til å holde seg mest mulig hjemme, er det en fin anledning til å oppdatere seg på universell utforming. Bufdir har samlet en del videoer og kurs innen en rekke forskjellige tema.

robot-norsk

Lærer robotene å se og føle

Innovasjon og digitalisering

Nyutviklet teknologi for robotlæring gir robotene nye ferdigheter, slik at de kan utføre komplekse oppgaver og jobbe sammen med mennesker. Det kan komme til nytte for mange kritiske samfunnsfunksjoner, som for eksempel i matproduksjon og håndtering av matvarer.

Epidemien tvinger mange av oss til å sitte inne. Vi må tilpasse oss en hverdag med hjemmeundervisning og hjemmekontor. Selv om omstillingen kan være litt krevende til å begynne med er jeg overbevist om at også noe godt vil komme ut av dette, skriver

Vi blir tvunget til å tenke nytt

Innovasjon og digitalisering

Epidemien har endret hverdagen vår fullstendig. Med ny hverdag må vi finne nye løsninger og vaner. Ofte erfarer vi at de er bedre enn de vi hadde før. Kriser kan være svært ubehagelige og nedslående, men de tvinger også frem endringsvilje, nyskaping og forbedringer. Slike betraktninger er mager trøst når krisen herjer, spesielt i en tid hvor mennesker blir syke, eller dør og selskaper er på konkursens rand. Men det er et viktig budskap likevel.