Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
28. august 1963 holdt Martin Luther King jr. sin berømte

Myten om kroppsspråk

Samfunns- og tjenesteutvikling

Påstanden om at over 90 prosent av all kommunikasjon er ikke-verbal er utbredt, men den stemmer ikke med det vi lingvister vet om språk og kommunikasjon.

Artikkelforfatteren mener at de første 5 minuttene i et møte med et annet og ”nytt” menneske er de farligste. For det er da vi kan begynne å miste kontrollen og kontakten, og begynne å fantasere og produsere de mest utenkelige og utrolige meninger og synspunkter om dette (med)mennesket. Foto: engin akyurt / Unsplash

Det farlige førsteinntrykket

Samfunns- og tjenesteutvikling

Mange tror at de første 5 minuttene en møtes er de viktigste. Jeg tror imidlertid at de er de farligste. La meg forklare hvorfor.

Fra forsiden av regjeringens digitaliseringsstrategi.

Digitaliseringsrundskrivet for 2021

Innovasjon og digitalisering

Krav til universell utforming av alle nettløsninger og automater og tydeligere krav om at KS skal involveres tidlig i utforming av digitale løsninger, er de to viktigste endringene i digitaliseringsrundskrivet for 2021.
Fra Servicekonferansen 2020, som ble gjennomført som en hybrid, men hovedsakelig digital konferanse. Her fra en parallell sesjon. Foto: Torbjørn Vinje

Digitaliseringsbloggen: Erfaringer med digitale konferanser

Innovasjon og digitalisering

I Digdir er vi ikke eksperter på digitale konferanser, men vi prøver å bli det! Dette året har vi gjennomført en rekke heldigitale arrangementer som har samlet flere tusen deltakere. Hør på podkasten der vi deler noen av våre erfaringer.
Et digitalt kamera ble montert på beboernes rom, etter innhenting av samtykke. De planlagte fysiske tilsynene gjøres digitalt, og sensorer i kameraene varsler om hendelser hos beboerne. Foto: National Cancer Institute / Unsplash

Digitalt tilsyn ga roligere og tryggere netter på sykehjemmet

Samfunns- og tjenesteutvikling

Uro og voldshendelser om natta på Økernhjemmet gjorde det risikofylt for både ansatte og beboere. Innføring av digitalt tilsyn viste seg å være ressursbesparende og førte til økt trygghet og trivsel. Den digitale løsningen ble også en fordel da koronasmitten kom til hjemmet.