Nyhetsbrev fra Forum for offentlig service

God tirsdag!

I Norge har vi generelt høy tillit til politikerne og til offentlige tjenester. Det er en verdi som vanskelig kan verdsettes for høyt.
  Tilliten går ned når det skjer alvorlige hendelser som får negativ oppmerksomhet i media. Eksempler: Politiets håndtering av massakren på Utøya i 2011, og politikere som trikser med reiseregninger og misbruker ordningen med stortingsleiligheter. Dette er alvorlig, men skadene er heldigvis ikke uopprettelige.
  Befolkningens tillit til Politet er generelt høy og relativt stabil. Det viser den ferske Innbyggerundersøkelen for 2021.
  Politiet tar også grep for å gjøre tilliten enda høyere. Blant annet gjennom prosjektet Innbyggerstemmen. Neste uke kommer et intervju med prosjektleder Anne-Catherine Gustafson, som er politiinspektør i Politidirektoratet.
  Regjeringen tar tillit på alvor, og har startet arbeidet med en tillitsreform. De beskriver det som ett av sine viktigste prosjekter. Målet er å gi mer velferd og bedre tjenester til innbyggerne.

Ny teknologi og innovasjon påvirker arbeidsmiljøet, og arbeidsmiljøet påvirker ny teknologi og innovasjon. I podkasten Arbeidsmiljørådet diskuteres hva dette vil gjøre med arbeidslivet framover.

Hva er en smart by? Det handler om så mye mer enn teknologiske dingser og velferdsteknologi. I Gjøvik kommune får innbyggerne selv være med på å finne løsninger i Bylab.

Tre mest leste i forrige nyhetsbrev:

Vennlig hilsen

Torbjørn Vinje
daglig leder

Fremdeles høy tillit til politiet

 

Hvordan påvirker teknologi og innovasjon framtidens arbeidsmiljø?

 

Smart by rustet for flere eldre

 

Teamarbeid gir bedre tjenester til pasientene

 

Slik tar du smarte grep for å styre tiden din bedre

 

Attraktivt å eie sin egen bolig også for utviklingshemmede

 

Stress og mentalt overskudd hos ledere

 

Orienteringsmøte: En bedre felles sikkerhet i forvaltningen

 

Offentlige virksomheters bruk av kommersielle, sosiale plattformer

 

Boliger for fremtiden 2022

 
 
Forum for offentlig service

Org.nr. 987 550 627
Tlf: 22 04 81 40
post@offentligservice.no