Loveleen Brenna_450x452
Loveleen Rihel Brenna. Foto: Athenas

Hør Loveleen Rihel Brenna avslutte Servicekonferansen 2016. Hun er for mange kjent som en dyktig foredragsholder, leder for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) og Kvinnepanelet. Hun har siden 1993 holdt en rekke foredrag og kurs om inkludering, mangfoldsledelse, nettverksbygging, omdømmebygging, motivasjon og å gripe sjansene.

Brudd med familien og minoritetsmiljøet

Loveleen ble giftet bort i en alder av 18 år. Etter 11 års ekteskap valgte hun å skille seg. Dette førte til at det ble totalt brudd med familien og hele minoritetsmiljøet. Da hun ble skilt hadde hun liten utdannelse og ingen fast jobb. Hun hadde kun 200 kroner å leve for i uken og bestemte seg for å gjøre en forskjell, både i sitt eget liv og i samfunnet. Hun begynte å holde foredrag om å vokse opp med flere kulturer. Fra å være en taus, tilbaketrukket minoritetskvinne, er hun i dag forfatter av fem bøker, leder og samfunnsdebattant.

Mottatt en rekke priser

Hun har mottatt en rekke priser. I 2011 fikk hun DIXI-prisen for sin innsats for forebygging av seksualisert vold mot kvinner. I 1997 fikk hun Ole Viig prisen for sitt opplysningsarbeid, i 2001 fikk hun landets første integreringspris og i 2006 ble hun kåret til Årets Kvinne av bladet KK. Hun har også rukket å nedlegge en betydelig innsats for mange andre i samfunnet, noe som også gir henne en tilleggsdimensjon i livet.

Blant annet har hun vært medlem i Verdikommisjonen og leder av det såkalte Brenna-utvalget, hvor mandatet fra Kunnskapsdepartementet var å lage en norsk offentlig utredning om barnehager. Hun har ledet Foreldreutvalget for grunnopplæringen – det nasjonale organet for foreldre med barn i skolen – i åtte år, hun har ledet regjeringens Kvinnepanel og hun har vært styremedlem i Norges Røde Kors og i Filminstituttet. Hun har engasjert seg i en rekke offentlige debatter, og er nå aktuell som leder for eget selskap SEEMA.

Kompetansemiljø på mangfoldsledelse

Etter åtte år som leder for FUG, ønsket Loveleen å gjøre mer. I 2012 etablerte hun firmaet sitt Seema AS. Gjennom kurs og opplæring i mangfoldsledelse og lederutvikling, gir de ledere verktøy til å identifisere og benytte kompetansen blant deres medarbeidere og til å nå nye markeder. I tillegg finansierer og drifter Seema et toårig talentprogram for høyt utdannede kvinner med internasjonal bakgrunn.