Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skjermbilde 2020-09-24 kl

Klart språk – kurs og samlinger i høst

Samfunns- og tjenesteutvikling

Koronasituasjonen har vist hvor viktig god kommunikasjon og klart språk er for å skape tillit og forståelse i en krisesituasjon. Kravet om klart språk har også kommet inn i den nye språkloven og i forslaget til ny forvaltningslov. Hvordan kan din (fylkes)kommune få fart på språkarbeidet? KS har mange tilbud for deg som vil lære mer om klart språk i høst!

Språkrådet gir råd om hva som fungerer best for norske språkbrukere, og hvilke lovkrav som må oppfylles, og Språkrådet hjelper offentlige virksomheter med å utvikle smarte språkteknologiske løsninger. Artikkel av Steffen Sutorius, direktør i Di

Lytt til språkråd – del språkdata

Samfunns- og tjenesteutvikling

Tjenester i offentlig sektor har mye å tjene på å bruke språkteknologi aktivt, men da må teknologien lære seg godt norsk. Sju av ti offentlige virksomheter bruker språkteknologiske løsninger. De mener at språkteknologien effektiviserer og forbedrer tjenestene de tilbyr. Halvparten av virksomhetene melder at de trenger bedre råd om språkteknologi. Likevel har bare fem prosent av dem rådført seg med Språkrådet. Det viser en fersk undersøkelse som Ipsos har gjennomført for Digitaliseringsdirektoratet og Språkrådet.
Illustrasjonsbilde. Foto: The Coach Space

Språk i arbeid

Klart språk

Kompetanse Norge har utviklet et nettkurs om hvordan man kan legge til rette for språkopplæring på arbeidsplassen. Kurset introduserer enkle grep for ledere og kolleger til ansatte som skal lære norsk, slik at de kan støtte og oppmuntre til mer språklæring i arbeidssituasjoner.