Digitalisering står høyt på dagsorden, både i kommunal sektor og i samfunnet generelt. I lys av utfordrende økonomiske framtidsutsikter er det viktig at kommunesektoren utnytter mulighetene digitalisering gir for å tilby smarte innbyggertjenester.

KS la våren 2017 frem en ny digitaliseringsstrategi for kommunal sektor, og har behov for kunnskap om hva som kreves av ledere på strategisk nivå for at hele organisasjonen skal lykkes med digital omstilling. For å bidra med relevant kunnskap har denne rapporten følgende formål:

Å belyse hva som er god håndtering av rollen som arbeidsgiver ved digitale omstillingsprosesser, og hvilke muligheter og utfordringer arbeidsgiver møter i arbeidet med å oppnå ønskede gevinster av digitaliseringen

Funnene i denne rapporten bygger på en kartlegging av digital omstilling i syv caseorganisasjoner. Det er Bærum, Bergen, Trondheim og Oslo kommune, NAV, Trondheim parkering og Sparebank 1 SR-bank. De er valgt fordi de har kommet langt i sin digitale omstilling og har erfaringer og kunnskap som andre kommuner kan dra nytte av i egen digitaliseringsprosess.

Les mer.

Kilde: KS