Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Eirin Folde snakker om «Hvilken kompetanse vi trenger vi for å lykkes med digital transformasjon?», på Servicekonferansen 2020. Hun er rådgiver for Digital transformasjon/prosjektleder for Kompetanseløft Trøndelag - DigiTrøndelag. Foto: Trøndela

Webinartema: Digitalisering på topp!

Forum for offentlig service

I uke 22/23 gjennomførte vi en undersøkelse om aktuelle tema for webinarer. Det er mange som ønsker mer innsikt i digitalisering, et tema som blir belyst gjennom hele 8 foredrag på Servicekonferansen 2020, 4.-6.11, Trondheim. 

Robert Steen kommer på Servicekonferansen 2020. Han er byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo kommune. Foto: Sturlason

Oslo Origo virkeliggjør visjonære digitale drømmer!

Servicekonferansen 2020, 04.-06.11, Trondheim

Oslo Origo er en etat i Oslo kommune, og bidrar til å virkeliggjøre visjonene for digitalisering. Det handler om teknologi, men mest av alt om menneskene som skal bruke den. I Origo jobber de både med systemene og menneskene. Alle data om innbyggerne samles på én motorvei som det er lett å kjøre av eller på, slik at det blir enkelt å utvikle gode tjenester.

Trondheim og Nidelven med pakkhusene. Foto: Torbjørn Vinje

Servicekonferansen 2020: Kom med forslag!

Trondheim, 04.-06.11.20

Servicekonferansen 2020 arrangeres 04.-06.11 på Scandic Nidelven i Trondheim, med sosialt arrangement og landsmøte 4., og konferansedager 5. og 6.

Eivind Lund, daglig leder, Behalf. Foto: Behalf.

Fra luke i veggen til krav og croissant!

Kåseri til Servicekonferansen 2019

Jeg heter Eivind og jeg kommer fra internett. Det vil si, jeg jobber med internett, og andre digitale greier, i et firma som heter Behalf, det er engelsk og betyr “på vegne av”, også hender det at jeg snakker om digitalisering og design og trender og slikt.

Skjermbilde 2019-09-25 kl

Datadrevet forvaltning i NAV - hva i all verden betyr det?

Servicekonferansen 2019: Innovasjon og digitalisering - det handler om mennesker

Jeg vet at dere som sitter her er opptatt av hvordan vi møter mennesker. Vi som er her i dag jobber for at de som oppsøker kommune, fylke og stat skal få dekket behovene sine på best mulig måte. Så tror jeg også at noen av dere lurer på om digitalisering og innovasjon er bra i denne sammenhengen? Eller risikerer vi å miste folk av syne i en ny teknologisk verden?